2015 május 20.

Női Ob I: A Szentes életben tartotta az aranyérmes álmait – Ötödik meccsre kerül sor a fináléban

Végig vezetve győzött és ezzel kiegyenlítette az állást a Szentes az UVSE ellen. A párharc állása 2-2, ami azt is jelenti, hogy szombaton mindent eldöntő mérkőzésre kerül sor a bajnoki címért.

szentes fedett uszoda03

Vajon a címvédő kiegyenlít vagy az UVSE-Centrál története során először behúzza a bajnoki címet? Ez volt a mérkőzés előtt a legnagyobb kérdés. A felek 2-1-re álltak az egyik fél három nyert mérkőzéséből álló fináléban.

Az első meccsen ötösökkel győzött otthon az UVSE, a másodikon a Szentes kiegyenlített, a harmadikon ismét a lilák nyertek hazai pályán. Tehát a sorminta szerint egy szentesi győzelemnek kellett volna következnie.

Nem sokáig váratott magára az első gól. Kövér-Kiss akcióból talált be, de a hazaiak nem sokáig örülhettek Keszthelyi révén egyenlített az UVSE. A továbbiakban is a Szentes irányította a meccset. Rendre a fehérsapkások szerezték meg a vezetést. A negyed végén pedig Kádár révén 4-3-ra nálik volt az előny. A második nyolc percben már többször kettőre növelte a különbséget Tóth László csapata, sőt 6-4-nél időt kért a mester és háromra is elmehetett volna együttes, de ehelyett 6-5 volt a hajrára. A nagyszünetben 10-6 állt az eredményjelzőn, hiszen Kövér-Kis harmadik góljával valamint Pengő első találatával már néggyel ment a Szentes.

A fordulás után sem tudott feljebbzárkózni az UVSE. Sőt a hajrára teljesen szétestek a lilák. 11-7 után hármat is rátettek a hazaiak. Van Der Sloot, Bujka majd Hevesi talált be. Az utolsó másodpercekben Tóth Ildi harcolt ki egy ötöst, amit Szücs értékesített, így 14-8 állt az eredményjelzőn. A záróakkordban csak az eredmény számszerűsége volt a kérdés. Az utolsó meccsét hazai pályán játszó GYőri Eszter is megdobta a magát A vége 18-12-es szentesi siker lett, így ötödik mindent eldöntő meccsre kerül sor szombaton este 7-től a Hajós fedettben.

Női Ob I., döntő (negyedik mérkőzés):

Hungerit Szentes – UVSE-Centrál 18 – 12 (4-3, 6-3, 4-2, 4-4)

Szentes: Bolonyai – Hevesi 2, Van der Sloot 4, Miskolczi 1, Bujka 4, Kövér-Kis 3,  Pengő 1. Csere: Győri 1, Farkas, Pócsi, Kádár 1, Rácz, Gémes 1, – Gundl (kapus)

UVSE: Gangl – Kisteleki H. 3, Szücs 1, Keszthelyi 4, Skiter 1, Tóth 2, Csabai. Csere: Kuna, Kövesdi, Hertzka 1, Korényi, Bicskei, Azumah, – Kiss (kapus)

Gól/Büntetődobás: 0/0 illetve 5/5
Gól/Emberelőnyből: 6/8  illetve 0/7

Kipontozódott: Gémes Alexa illetve –

Tóth László, a Szentes vezetőedzője: Ma minden összejött, csodálatosan játszottak a lányok. Fantasztikus estét pródukáltak a közönségnek. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem. Most van egy lehetetlennek tűnő vállalkozás szombaton, de sok ilyen dolgok megoldottunk már.

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője: 18 gól kaptunk, ennyit három meccs alatt szoktunk kapni. Nagy tragédia nem történt. A csatát elbuktuk, a háborút nem. Gratulálok a Szentesnek.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek