2015 március 31.

Női Ob I: a Dunaújváros hozta a kötelezőt

A négy közé jutás a tét a női bajnokság rájátszása során. Az első meccsen a Dunaújváros biztosan győzte le a Szegedet, amely sokáig jól tartotta magát, de a végére elfogyott az erő.

  dunaujvaros

A női bajnokságban már a véghajrá következik, ennek első állomásaként az elődöntőbe jutásért játszanak a csapatok. Mivel az alapszakaszban az első két helyen végzett, az UVSE-Centrál és a Szentes már az elődöntőben van, a maradék két helyért csatáznak négyen. A keddi első mérkőzésen a Dunaújváros a Szegedet fogadta.

A hazaiak jóval esélyesebbnek számítottak a kezdés előtt, de az egyáltalán nem játszott az első negyedben. Ehhez persze kellett az, hogy a vendégek jól védekezzenek, kapusuk, Szikora pedig kifejezetten jól védjen. Vezetett ugyan a Dunaújváros, de mindig érkezett szegedi válasz. A csapatok 3-2vel zárták az első negyedet, ám a második negyed elején Lengyel gyönyörű góllal egyenlített. Ezt követően azonban zsinórban három gólt ért el a Dunaújváros, Horváth, Gurisatti és Garda volt eredményes. Ekkor már mindenki elkönyvelte: lefutott a meccs. Ám a vendégek nem hagyták magukat: Dalmády távolról lőtt nagy gólt, majd ugyanő szabaddobásból egyenlített. A meccs előtt a hazaiak mestere, Mihók Attila elmondta, csapat jobb fizikális állapotban van, de ez a különbség sokáig nem akart kijönni.

A harmadik negyedben azonban megint remek sorozatot produkált az Újváros. Gurisatti, Szilágyi, Slagter volt az elkövető, és szép lassan látszott, elúszik a hajó a Szeged számára. Az utolsó negyed már négygólos hazai fórral kezdődött, és a fáradó vendégek már nem tudtak újítani. Érdemes megemlíteni, hogy a válogatott erőssége, Gurisatti Gréta végül öt gólig jutott. Az első meccsen a Dunaújváros nyert, folytatás április 2-án.

Női Ob I, a négy közé jutásért, 1. mérkőzés

Dunaújvárosi Főiskola – Szeged VNE 12-7 (3-2, 3-3, 4-1, 2-1)

Gólszerző: Gurisatti 5, Menczinger 2, Garda, Horváth, Vályi, Szilágyi, Slagter ill. Dr. Dalmády P. 2, Veréb, Árkosy, Lengyel A., Lengyel Dr. Dr. Dalmády Sz.

Később: BVSC-Wáberer – ZF-Eger-EKF

(A második találkozókat április 2-án rendezik.)

7-10. helyig

Március 31., kedd:

Később: UVSE – ASI DSE, Kópé ÚVSE – KESI

Gy. Zs.

 

 

Gy. Zs.

 

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek