2014 december 08.

Női kupadöntő: eufória és a fiatalok rutintalansága

Egyetlen góllal gyűrte le a női Magyar Kupa-fináléba az UVSE-Centrál a Dunaújvárost. A remek játékot hozó találkozó után Tóth Ildikó és Gurisatti Gréta, a két oldal egy-egy főszereplője nyilatkozott.

DSCN8876

Így örültek az UVSE lányai első kupagyőzelmüknek (Fotó: Vizipolo.hu)

Tóth Ildikó kiemelkedően játszott a szombati elődöntőben, 4 góllal segítette hozzá csapatát a vasárnapi fináléhoz. A rutinos játékos a Dunaújváros elleni döntőn is sokat tett azért, az UVSE-Centrál fennállása során először megszerezhesse az aranyat.

– Nem kisebb céllal jöttünk ide, mint arannyal távozni. Egy gólon múlt ide, hál” Istennek, mi örülhettünk – mondta el Tóth Ildikó. – Úgy gondolom nem mindenkiben realizálódott ez a siker, hiszen nagyon sok fiatal játékos van, akinek ez az első döntője volt. El kell telnie néhány napnak, hogy tudatosuljon bennük, mekkora tett ez. Találnunk majd rá helyet és időt, hogy megünnepeljük természetesen, de elég feszítette a tempó. Szerdán kezdődik a bajnokság ismét, aztán Világliga-mérkőzés, nincs megállás, de idén még mindenképp meg fogjuk alkalmat találni az ünneplésre.

A másik oldal, az ezúttal a vesztes szerepébe kényszerülő dunaújvárosiak azt mondták el, remekül védekeztek, de a végét már nem bírták erővel.

– Amikor sikerrel vettük szombaton az elődöntőt, és bejutottunk a kupafináléba, nagy eufória lett úrrá rajtunk. Tényleg felszabadultunk, de persze nem úgy keltünk fel ma reggel, hogy nem teszünk meg mindent a végső győzelemért. Nagyon kevésen múlott a sikerünk, és megérdemeltük volna, mert nagyon jól játszottunk – mondta el Gurisatti Gréta, a Dunaújváros játékosa.

A fiatal játékos nevéhez fűződik a találkozó egyik vitatott jelenete. Bár a hálóba lőtt, a bírók nem adták meg a találatot, mondván, a támadóidő lejárta után esett. Pedig ez sorsdöntő momentum volt.

– Jómagam természetesen bent láttam, és azt szeretném, ha lövésem még belefért volna az időbe – kommentálta Gurisatti Gréta a vizipolo.hu-nak. – Azt láttam, hogy az egyik bíró megadja gólnak, és nagyon örültem. Aztán láttam, a többiek a vízben folytatják a játékot, mert nincs gól. Erről az esetről majd csak akkor tudunk biztosan nyilatkozni, ha már visszanéztük videón.

A Dunaújváros alaposan megnehezítette az előzetesen esélyesebbnek vélt UVSE-Centrál dolgát.

– Derekasan álltuk a sarat, és ha nem fáradunk el a végére, akkor miénk az aranyérem – tette hozzá Gurisatti. – Annyival pedig tartozunk az igazságnak, hogy ezúttal szinte korcsoportok csatáztak: mi tele vagyunk utánpótlás-válogatottakkal, míg az UVSE-ben felnőtt válogatottak játszanak. Ez döntött, a rutin, és az, hogy nem bírtuk erővel. De rögtön hozzáteszem, hogy most még…

Gy. Zs. – Sz. B.

 

Kapcsolódó cikkek