2018 május 16.

Női kapitányunk nem felejtkezett el Eb-győztesünkről

A Fradi kiváló centerét nem láthatjuk nyáron a válogatottban. Bíró Attila elmondta, miért nem számít most Eb-győztesünkre.

Budapest, 2017. július 26. A görög Eleni Kszenaki és Bujka Barbara a nõi vízilabdatornán az 5-8. helyért játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 26-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

MTI Fotó: Czagány Balázs

Kedden női válogatottunk szövetségi kapitánya kihirdette nyári keretét, egy húzónév, azonban kimaradt a csapatból, hiszen Bujka Barbara nem kapott meghívót. Bíró Attila azonban elmondta nem felejtette el a centert.

…Ami Bujka Barbarát illeti, személyesen is beszéltünk, elmondtam neki, hogy most a fiatalabbaknak akarok lehetőséget adni, hogy lássam, hogyan tudnak jelentős viadalon teljesíteni. Jövőre már kezdődnek a tokiói olimpia kvalifikációs versenyei, fontos, hogy kiderüljön, kire számíthatok akkor. Persze Barbara sincs elfelejtve – mondta Bíró Attila a Nemzeti Sport-nak.

A női válogatott Európa-bajnoki kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley, amerikai), Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Kereten kívül együtt készül a csapattal:
Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.