2017 december 02.

Női Euroliga: két győzelem, egy vereség

Három magyar csapatért is izgulhatunk a hétvégén az Euroligában. Az első napon az UVSE, a Dunaújváros győzött, még a BVSC kikapott. 

dunaujvarosnoi2016

A Dunaújváros és az UVSE is győzelemmel rajtolt az Euroliga első körében. Előbbi itthon verte a Lille-t, utóbbi Utrechtben győzött az Uralocska ellen. A BVSC-nek nem sikerült a bemutatkozás, Petrovics Mátyás csapata néggyel kapott ki az Orizzonte ellen.

A Dunaújváros a következő két napon két görög csapattal, a Glyfadával, majd a Vuliagmenivel játszik hazai közönség előtt, míg a LEN Kupa-győztes UVSE két hollanddal, a Widex Donkkal és az Utrechttel mérkőzik az utóbbi együttes otthonában. A BVSC szombaton a házigazda Plebiscito Padova, vasárnap a holland ZVL Leiden lesz a BVSC ellenfele.

Női Euroliga, selejtező, 1. forduló:

B csoport (Dunaújváros):
Dunaújváros-Lille (francia) 12-5 (5-0, 0-4, 3-1, 4-0)
Gólszerzők: Gurisatti 4, Vályi V. 3, Luka 2, Horváth B., Garda, Mchunu, ill, Mckee 2, Le Roux, Tardy, Barr
C csoport (Utrecht):
UVSE-Dinamo Uralocska (orosz) 9-8 (4-3, 2-4, 2-1, 1-0)
Gólszerzők: Keszthelyi 5, Csabai 3, Parkes, ill. Karimova 3, Zelentosva 2, Zaplatina, Popova, Iarondaikina

D csoport (Padova):
Ekipe Orizzonte (olasz) – BVSC-Zugló 17-13 (5-2, 5-5, 1-3, 6-3)
Gólszerzők: Bianoconi 5, van der Sloot 5, Garibotti 4, Ioannou, Aiello, Marletta, ill. Máté 4, Hertzka 2, Farkas T. 2, Leimeter 2, Gyöngyössy, Takács O., Kuna

A négy négycsapatos csoportból az első három-három helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak az előző idény négyes döntőjének résztvevői.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek