2016 augusztus 21.

Nincs magyar játékos az olimpia álomcsapatában

A férfi torna után megválasztották az álomcsapatot is, amelyben nincs magyar játékos. A friss olimpiai bajnok szerbektől két játékos került be az együttesbe, ráadásul “ők adják” a legértékesebb játékost is.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Erdélyi Balázs (b) és a szerb Dusan Mandic a 2016-os riói nyári olimpia férfi vízilabdatornája A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Szerbia mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 6-án. A találkozó 13-13-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor

Filip Filipovics a riói torna legértékesebb játékosa is lett
MTI Fotó: Illyés Tibor

Talán nem meglepetés, hogy Filip Filipovics lett az olimpiai torna MVP-je. A balkezes bombázó Rióban is jó formát mutatott, így nem érdemtelenül lett a torna legértékesebbje. Még egy szerb játékos került be az álomcsapatba, Slobodan Nikics személyében, őt speciel nemsokára láthatjuk is Magyarországon játszani, hiszen az OSC-be szerződött idén nyáron. Marko Bijacs már a Bajnokok Ligájában remekelt a Jug színeiben, így nem csodálkozhatunk rajta, hogy a horvátok hálóőre most sem maradt elismerés nélkül, mint ahogy Sandro Sukno, Darko Brguljan és az olaszoktól Christian Presciutti is tagja az együttesnek.

Érdekesség, hogy a hetedik spanyoloktól is bekerült egy játékos az álomcsapatban, mégpedig Molina, így számunkra egy kicsit fájó, hogy egy magyart sem láthatunk a dream teamben.

a 2016-os riói olimpiai álomcsapata: (férfiak)

Marko Bijacs (horvát) – kapus, Sandro Sukno (horvát), Filip Filipovics (szerb), Darko Brguljan (montenegrói), Guillermo Molina (spanyol), Slobodan Nikics (szerb), Christian Presciutti (olasz),

A legértékesebb játékos: Filip Filipovics (szerb) – MVP

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek