2015 augusztus 27.

Nikola Nikolov: A legerősebb bajnokságban akartam játszani

Augusztus harmadika óta a Szécsi Zoltán vezette  OB I.-es  felnőtt férfi csapattal edz a kaposvári együttes új idegenlégiósa, Nikola Nikolov. A 21 éves szerb center – aki Franciaországból érkezett – hazája U18-as válogatottjának a csapatkapitánya, illetve a 2011-es szerb férfi vízilabda-bajnokságot megnyerő Partizan Beograd legfiatalabb játékosa volt.

KaposvárFotó: kapospolo.hu

Franciaország után miért éppen Magyarországot választottad?

N.N.: A magyar a legerősebb bajnokság egész Európában, és én itt akartam játszani. Zoltán nagyon jó edző, szerintem sokat fejlődhetek a kezei alatt. Az, hogy itt játszhatok, nagyon jó lehetőség egy olyan fiatal játékosnak, mint én.

Meddig maradsz a kaposvári klubnál?

N.N.: Legalább két évet.

Milyennek találod Kaposvárt és a csapatot?

N.N.: Nagyon szeretek itt lenni, a város gyönyörű. Nagyon tetszik, hogy olyan csendes, nyugodt, semmi forgalom. A többiekkel pedig jól kijövök.

Mit hallottál eddig a bajnokságban részt vevő csapatokról? Milyen szezonra számítasz?

N.N.: Tudom, hogy Magyarországon a vízilabda az egyik legnépszerűbb sport, és sok erős klub van. Szerintem nagyon jó kis szezon elé nézünk, de egyben nagyon kemény is lesz, ezért keményen kell dolgoznunk.

Franciaországban hol játszottál korábban?

N.N.: Aix-en-Provence-ban a Pays d’Aix Natation klubnál egy évet, de a klub nem volt túl erős, én pedig szerettem volna többet fejlődni, mivel ezt most kell megtennem, amíg fiatal vagyok. Szeretnék minél jobb játékos lenni, ezért váltottam és jöttem Kaposvárra.

interjú: kapospolo

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek