2014 július 04.

Németország Kupa: Parádés utolsó negyeddel Montenegró kipipálva

A Németország Kupa nyitónapján legyőzte a Benedek-csapat Montenegrót. A mérkőzésen az utolsó negyede döntött, amikoris megfordított a válogatott a meccset.

2014 Benedek-csapat03
A Németország Kupán három mérkőzése van a Benedek-csapatnak, hogy elvégezze az Eb előtt az utolsó finomhangolásokat. Az első talákozón Montenegrót verte a válogatott egy góllal.

A mérkőzés első gólját Mladan Janovics szerezte, de nem sokat kellett várni, hogy érkezzen rá a válasz. Varga Dani révén egyenlítettünk. Ezek után ismét Montenegró szerezte meg a vezetést Darko Brugljan volt eredményes, így 2-1-el zárult az első negyed. A másodikban már 4-2-es hátrányban volt a csapat, azonban Vámos révén 4-3 állt a nagyszünetben az eredményjelzőn.

A harmadik nyolc percben is végig vezettek a montenegróiak, de Szivós jóvoltából egyszer kiegyenlítettünk, 6-6-ra. A szünet előtt ismét jött Darko Brguljan és 7-6-ra módosította az eredményt. Az utolsó negyedben Varga Dénes villant, majd testvére Varga Dániel révén először vezettünk a talákozón, 8-7-re.  Ezek után Nikola Janovics ötösét védte Decker, majd Madaras révén már kettő volt az előny. A montenegróiaktól még egy szépségtapaszra futotta, így kialakítva a 9-8 -as végeredményt.

Holnap a házigazda németek jönnek este 8-tól.

Németoszág Kupa, első játéknap:

Montenegró – Magyarország 8 – 9 (2-1, 2-2, 3-3, 1-3)

Gólszerzők: M. Janovics 2, Darko Brguljan 2, Paskovics 1, N. Janovics 1, Jokics 1, Klikovac 1, illetve Varga Dániel 3, Vámos 2, Varga Dénes 2, Szivós 1, Madaras 1

Benedek Tibor,  közvetlenül a lefújás után a vlv-nek: Nagyon harcos meccs volt, nem számítottam arra, hogy ez így alakul. A végén leginkább már azért kellett aggódni, hogy ne sérüljön meg senki. Sajnos ezek az új szabályok életveszélyesek, nagyon gyorsan tisztázni kellene, hogy ez lesz-e az Eb-én vagy nem, mert nem nagyon tudjuk még, hogy mire kell számítani. Gratulálok a fiúknak, nagyon jól játszottak!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.