2015 augusztus 14.

Nem kért Gyárfás Tamásból a miniszterelnök

 Hosszú Katinka 400 méter vegyesen aratott vb-győzelme után az úszók elnöke, Gyárfás Tamás a miniszterelnöknél próbálkozott, de sikertelenül.

Az úszószövetség Facebook-oldalára egy olyan felvétel került ki, amelyen a 400 vegyesen aratott győzelme után Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup mellett Gyárfás Tamás, az úszók elnöke, valamint Orbán Viktor miniszterelnök látható.

gyárfásbukta

Miközben a miniszterelnök és Katinka éppen a versenyt elemzik, Gyárfás elővesz egy névjegykártyát a nadrágja zsebéből, amelyet Orbán Viktor felé nyújt, de utóbbi egyértelmű mozdulattal elutasítja.

Gyárfás Tamás a Facebook-oldalán elmagyarázta a történetet, amiből kiderült, hogy a névjegy Simicskó István sportért felelős államtitkáré volt, aki a kártya hátuljára felírta, mennyi jutalmat kapnak a vb érmesei. A miniszterelnök ugyanis Hosszú első, 200 vegyesen aratott sikere után arról érdeklődött Gyárfásnál, mennyi pénz jár az úszóknak A szövetség elnöke  szerint Orbán Viktor meglepődött azon, hogy az elosztási rendszer alapján, ha valaki két aranyat nyer, akkor a második után a megadott alapösszeg feléhez, három arany esetén pedig az alapösszeg negyedéhez juthat.

“A filmbejátszáson is látottak azt igazolják, hogy T. Miniszterelnök úr nem azt a pillanatot tartotta erre megfelelőnek. Rágtam is a szám szélét, az elképzelésem nem valósult meg. Ennek ellenére nem adom fel, tényleg abszurd, hogy aki 2 vagy több aranyat nyer, az egyre kevesebbet érdemeljen ki. Kiszámoltam: a pekingi olimpián nyolc számban győztes Michael Phelpset az utolsó sikeréért ilyen elvek szerint nálunk már csak az alapdíj 0,75 százalékával díjazták volna: az annyi, mint 19 ezer 30 forint” – idézi Gyárfás Tamást a szövetség Facebook-oldala. Ebből kiszámolható, hogy az aranyérem itthon nagyjából 2,54 millió forintot ér.

 

N.V.Egy hozzászólás a(z) “Nem kért Gyárfás Tamásból a miniszterelnök” bejegyzéshez

  1. Timy szerint:

    Gyárfás Tamás és Orbán Viktor jó barátok, mint tudjuk…

Kapcsolódó cikkek