2015 szeptember 27.

Nem izzadt meg az OSC a Honvéd ellen sem

Az előző szezon ezüstérmes csapata, az  A-Híd OSC-Újbuda együttese magabiztos arányban, 10-3-ra legyőzte a Racionet Honvéd gárdáját a mai nap rangadóján a Kőér utcában.

Honvéd_OSC

 

I. negyed:

Az A-Híd OSC-Újbuda már a második percben megszerezte a vezetést a Racionet Honvéd ellen, nem sokkal később Salamon Ferenc góljával már két gólos volt az előny. Az első negyed negyedik percében Bátori Bence is feliratkozott a gólszerzők listájára, majd az utolsó percben Hegedűs is hasonló képpen cselekedett. A Honvédnak volt gólszerzési lehetősége, de nem tudta kihasználni, ezzel 4-0 arányban nyerte az első negyedet az OSC.

II. negyed:

A második negyed is hasonlóan játszódott le, akár csak az első, a három OSC gólra szintén nem tudott eggyel sem válaszolni a Honvéd. A játékrészben először Salamon szerezte meg a második gólját, majd Bundschuch alakította 6-0-ra az eredményt. Ekkor érkezett el az a pillanat Vad Lajos számára, hogy kapus cserét hajtson végre. Kardos helyére György Dávidot hozta be a Honvéd mestere. Az OSC nem kivételezett az új kapussal sem, Juhász felavatta még ebben a negyedben. Ekkor már 7-0 állt az eredményjelzőn a félidei pihenő előtt.

III. negyed:

 A nagyszünetet kihasználva Vad Lajos rendet rakott a fejekben, ami megtörte a gólcsendet a harmadik negyedre. A második percben ugyan még Nagy Ádám hatalmas bombájával 8-0-ra alakult az állás, azonban innentől kezdve a Honvéd percei következtek. Kovács Gergő, Illés Sándor és Simon Roland találatainak köszönhetően 3-1 arányba nyerte a negyedet a Honvéd, ezzel 8-3-ra alakítva az állást.

IV. negyed:

Az utolsó negyedben ismét úgy játszott az OSC, ahogy azt az első két játékrészben tette, remekül védekezett és gólt sem kapott. Vendég oldalról először Bátori Bence talált be, majd Salamon Ferenc megszerezte a harmadik gólját is, ezzel kialakítva a 10-3-as végeredményt.

 

Végeredmény:

Racionet Honvéd – A-Híd OSC-Újbuda                 3 – 10 (0-4, 0-3, 3-1, 0-2)

 

Vad Lajos (A Racionet Honvéd edzője): “Nagyon törékenyek vagyunk, még fiatal a csapat. A srácok küzdöttek becsülettel, de vannak bizonyos dolgok, amit még nem bírnak el. Nem mindegy, hogy kiállítás vagy ötméteres van, de ezekhez mind hozzá kell szokni. Gratulálok az OSC-nek, ma kaptunk a magas szintű vízilabdából egy kis oktatófilmet, erre a szintre igyekszünk mi is felnőni. Nem kell minket sajnálni, hiszen nem csak a győzelem, de a zakó is összerántja a társaságot. Hozzátartozik a dologhoz, hogy 12 napja tudunk együtt készülni, tegnap a Fazekas Tibinek orrtörése volt edzésen, egy utánpótlás játékosunknak a szeme felszakadt, de ez mind hozzá tartozik a vízilabdához.”

Dr. Vincze Balázs (A-Híd OSC-Újbuda edzője): “Arra számítottam, hogy nehezebb meccs lesz. Mi sokkal inkább mérkőzésben vagyunk, mint a Honvéd, hiszen játszottunk már Bajnokok Ligája selejtezőket is. Örülök neki, hogy ilyen villámrajtot vettünk, az első és második negyed játéka védekezésben és támadásban is nagyon motivált és jó volt. Valóban, a harmadik negyed elején kicsit veszélyhelyzet alakult ki, ekkor három akciógólt is lőtt a Honvéd, ami nyilván ezen a meccsen el lehetett fogadni, de lehet, hogy más meccsen már nem férne bele. Elégedett vagyok, egy Kőér utcai katlanból egy sima győzelemmel hazamenni egy jó érzés.”

Salamon Ferenc (A-Híd OSC-Újbuda): “Előre sosem lehet megmondani, hogy mennyire sima lesz egy mérkőzés, az tény, hogy maximálisan koncentráltunk és tényleg úgy készültünk erre a meccsre, mint ha már a Nagyvárad ellen játszanánk. Az első két negyedben tényleg úgy történtek a dolgok, ahogy mi akartuk, utána volt egy kis kihagyás, amit orvosolni kell majd a későbbiekben.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek