2014 július 30.

Négy nap, nyolc olimpikon, több ezer látogató: bezárt a Vodafone Vízilabda Aréna, szép volt fiúk, szép volt lányok!

A vasárnap esti Magyarország-Szerbia döntővel és a vereség ellenére a „Szép volt fiúk” skandálással búcsúzott a közönségtől a Március 15. téren felállított Vodafone Vízilabda Aréna, amely az utóbbi napokban egyértelműen a budapesti Vízilabda EB második központja és Belváros epicentruma lett.

vodafone szurkoloi arena03

Az Arénában a magyar csapatok meccsei alatt folyamatosan teltház volt, de a helyosztók idején a téren is alig lehetett mozdulni, mivel rendszeresen több ezer szurkoló nézte az óriáskivetítőket.

Az Arénában a magyar férfi és női válogatott elődöntőivel és arany-, illetve bronz meccsével együtt összesen 20 találkozót lehetett megtekinteni, az EB mérkőzések közötti szünetekben pedig, kicsik és nagyok együtt játszottak a látvány medence partján.

A mérkőzések idején a 290 fő befogadására alkalmas Arénában folyamatosan teltház volt és a magyar csapatok meccseit alkalmanként több ezren nézték a Március 15. térre kihelyezett óriáskivetítőkön is.  Az Arénában és a környékén a meccsek idején igazi uszodai hangulat volt, rendszeresen zúgott a „Hajrá magyarok!”, a „Ria, Ria Hungária”, a „Szép volt fiúk” és a „Szép volt lányok” buzdítás.

„A Vodafone Arénában alighanem meg fog dőlni az egy négyzetméterre jutó olimpiai bajnokok világrekordja” – mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke a megnyitón, és minden bizonnyal igaza is lett. Szöul, Sydney, Athén és Peking bajnokai közül Kiss Gergő (3), Szécsi Zoltán (3), Steinmetz Barna (2), Kósz Zoltán (1), Steinmetz Ádám (1), Székely Bulcsú (1), Vári Attila (1) és Alexandar Sostar (1) is több alkalommal ott volt az Arénában, összesen 13 aranyérmet reprezentálva.

A mérkőzések szakkommentátoraként, illetve a bemutató meccsek résztvevőiként az olimpiai bajnokok mellett olyan jelenlegi és korábbi bajnokokkal, világklasszisokkal lehetett találkozni, mint a női világbajnok Drávucz Rita és Rédei Kata, a 3-szoros olimpiai aranyérmes kapitány Kemény Dénes (jelenleg a Magyar Vízilbada Szövetség elnöke), a világkupa győztes és kétszeres Európa bajnok dr. Tóth Frank, vagy a jelenlegi bővebb várogatott keret képviseletében résztvevő Jansik Szilárd és Lévai Márton.

Utóbbiak, Steinmetz Ádám vezetésével az esti döntő felvezetéseként vasárnap kora délután meg is mérkőztek az Aréna medencéjében a Vodafone Firsts Team csapatával, valóra váltva ezzel a 14 éves Varga Benedek álmát. A végül az „All stars” csapat 10-8-as győzelmével záruló mérkőzésre, az Arénára is lecsapó felhőszakadás ellenére közel telt ház előtt került sor.

A mintegy 700 négyzetméteres, 3 emelet magas, több mint 200 tonnás Aréna a nagyközönség számára csütörtök reggel nyílt meg és vasárnap esti tartott nyitva. Az Arénában a nézők a 8*16 méteres látvány medence partján és a lelátókon szurkolhattak, a meccseket pedig a10*4 méteres óriás led falon követhették nyomon. A téren drukkolók két másik led falat is nézhettek, a bemutatókat pedig a látvány medence átlátszó falán keresztül, akár a „víz alól” is figyelhették.
A mintegy 10 kilométernyi acélszerkezeten álló Aréna bő egy hét alatt épült fel és bontása is több napot vesz majd igénybe.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.