2018 november 07.

Négy évre eltiltották dopping miatt a kétszeres úszóvilágbajnokot

Tiltott teljesítménynövelő szer használata miatt négyéves eltiltással büntette az olasz doppingellenes ügynökség a tavaly év végén visszavonult Filippo Magnini kétszeres világbajnok úszót.

filippo-magnini

A szervezet kedden közölte, hogy ugyanezt a szankciót alkalmazta a 4×100 méteres gyorsúszásban az olasz váltóval 2015-ben világbajnoki bronzérmes Michele Santuccival szemben, mivel – Magninivel együtt – kapcsolatban állt Guido Porcellini táplálkozási szakértővel, akit illegális készítmények terjesztésével gyanúsítanak.

Az olasz doppingellenes ügynökség tavaly októberben hallgatta ki a két úszót, s akkor az ügyész a 36 éves Magninire nyolc-, míg Santinire négyéves eltiltást kért. A versenyzők ártatlannak vallják magukat, Magnini azt mondta: “semmi rosszat nem tettem soha, ez az ítélet nevetséges”.

A 2017 decemberében visszavonult Magnini nagymedencében 2005-ben és 2007-ben is világbajnoki címet nyert férfi 100 méter gyorson, és nyolc Európa-bajnoki címet szerzett. Az olasz gyorsváltó 2015-ben vb-bronzérmes csapatának ő és Santucci is tagja volt.

(MTI-uszosport)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek