2015 augusztus 27.

Nagy volt a jövés-menés a nyáron – Külföldi átigazolási hírek

Adták-vették a játékosokat a nyáron a külföldi sztárklubok. Összegyűjtöttük az idén májusban a Bajnokok Ligájában szereplő hat klub érkezőit, távozóit, ezt megspékeltük még további érdekességekkel! Andro Busjle zimbio2
A Recco szerb tinivel, – júniusban világligát, augusztusban pedig vb nyert – Dusan Mandiccsal valamint a horvátok olimpiai bajnokával Sandro Suknoval és a francia tehetséggel Michael Bodegasszal erősített. Távozott Federico Lapenna és Maro Jokovic valamint a csapatból Maurizio Felugo szögre akasztotta a sapkát, ő a Recco általános menedzsere lett. A kispadon is történt váltás, hiszen Igor Milanovics helyett Amadeo Pomilio, az olasz válogatott másodedzője vezényelhet. A Primorje Rijeka is változtatott tavalyi csapatán. Az együttestől távozott a már előbb említett Sandro Sukno, Xavi Garcia és Marko Elez. Érkezők oldalán a jól csengő Ante Vukicsevicset és Nikola Dedovicsot köszönhetjük valamint a Barcelonetából Gonzalo Echenique és az egykoron Vasasban pólózó, horvát olimpiai bajnok, Miho Boskovics is át tette a székhelyét “Fiuméba”. A spanyol bajnok Barcelonetához a Rasovics-testvérek valamint Marc Larube csatlakozott. A Jug Dubrovnik pedig Felipe Perroneval, Maro Jokoviccsal és Luka Loncsarral valamint Xavi Garciával erősített. Egerben nem történt változás, még a Szolnok többek között Fülöp Bencével és az ausztrál válogatott, Aaron Youngerrel a soraiban vág neki a következő idénynek.

Ha az egyes pontvadászatokat nézzük, külön érdekesség, hogy az olasz bajnokságot ellepték a brazil válogatottak. Mivel Ratko Rudics terve meghiúsult – a Regionális Ligába akart benevezni a csapatot – így a Serie A-ba passzolta el játékosait. Elég csak Paulo Salemi, Bernardo Gomes, Gustavo Guimaraes, Guilhermo Gomes, Ives Alonso, Felipe Santos nevére gondolni. Sőt az elmúlt szezont Pécsett játszó Jonas Crivella is a talján pontvadászatban – annak is a másodikvonalában –  a Roma Vis Novába szerződött. A másik sztráklub: a Brescia szépen, lassan, megfontoltan építkezik. A szerb kontingensen itt sem lepődünk meg.: Sava Randjelovics és Nemanja Ubovics érkezett valamint a Reccóból az olasz válogatott Federico Lapenna.  Figyelemreméltó a Posillipo igazolása is, hiszen a horvát centert, Andro Busljet szerezte meg a csapat, de a görög válogatott, a vb-n bronzot nyerő, Christos Afrudakiszra is fájt a foga a klubnak, ám végül ez az üzlet meghiúsult.

Ha tovább szemezgetünk még az egyes bajnokságok között, érdekesség lehet, hogy a Mladost Zágrebtől távozott a 2012-es év legjobb kapusának választott olimpiai bajnoka, Joszip Pavics az Olympiakoszhoz. A török bajnokság pedig egy szerb edzővel erősödött, hiszen a Recco volt trénere, Igor Milanovics a Galatasaray együtteséhez szerződött. Ha már edzősors.: Régi jó ismerősünk, a szerb válogatott egykori klasszisa, Alexandar Csirics az iráni válogatott szövetségi kapitánya lett.

Sz. B.

Fotó: ZimbioHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek