2017 augusztus 08.

Új versenysorozat a láthatáron – Jöhet az Challenge Kupa vagy a LEN Európa Kupa

A hivatalos bejelentésre még várni kell, de úgy tűnik, hogy a Világliga mintájára a LEN is kifejleszt egy válogatott versenysorozatot év közben.

altalanosvizilabdakep01

Az európai úszószövetség nagy erőfeszítéseket tesz, annak érdekében, hogy a világligával párhuzamosan elindítson egy versenysorozatot már ősztől, melyben nem klubok, hanem válogatottak küzdenének egymással – erről Marco Birri, a LEN operatív igazgatója beszél a wpdworld-com-nak.

Az esemény természetesen figyelembevenné az egyes bajnokságok időpontjait és a nemzetközi kupaporond időpontjait. Novemberben, februárban és április végén bonyolítanák le az új sorozatot, amely először selejtezőkből majd a legvégén Final Fourból állna.

A pontos név még nem ismert, de több is felmerült, ezek alapján Challenge Kupa vagy Európa Kupa névre hallgatna az esemény.

Körülbelül 16 férfi és 12 női csapatra lehet számítani. Marco Birri elmondta, hogy nem a világliga ellen, hanem a világligával párhuzamosan hoznák létre a sorozatot.

Érdekesség, hogy több külföldi sajtóorgánum is megírta, hogy a FINA és a LEN között egyre nagyobb szakadék tátong. Ennek az sem segített, hogy előbbi szervezet a júliusi budapesti ülésén a döntéshozói testületébe kevesebb európai tisztségviselőt választott be.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek