2020 február 22.

Nagy szériát szakított meg az OSC – Óriásit lépett előre a magyar csapat

Pénteken nemcsak a Reccót verték Vad Lajos-tanítványai.

Fotó: MTI / archív

Semmi kétség, formában van az OSC, hiszen február elején a címvédő Fradit verte a BL-ben, majd következett az olasz sztárcsapat. Tegyük hozzá, mindkét győzelem idegenben született.

Utóbbi győzelem egy nagy szériát szakított meg. A Recco 2018 októberében kapott ki otthon, igaz azt a meccset a nem tudták lejátszani, így 5-0-val végül a Posilliponak írták jóvá a találkozót. Még egy adalék, tavaly a Fradi 13-13-as döntetlent játszott a Reccóval idegenben. Legutóbb pedig szintén 2019-ben – akkor a BL Final Eigtben – 12-11-re kapott ki az Olympiaosztól a gárda.

De az OSC nemcsak ezt a két skalpot gyűjtötte be februárban, hanem ezzel a két győzelemmel bejelentkezett – egy pont a hátránya az FTC és a Recco mögött – a csoportelsőségre is. Sőt, ha a közeljövőt nézzük komolyan kell számolni az alakulattal, mind a BL végjátékában, mind pedig a honi pontvadászatban, mert idén – a tavalyinál – nagyobbat alkothat a gárda.

Érdekesség, hogy a következő forduló nyertese is az OSC lehet, hiszen március elején a csoport szuperrangadóját játsszák az FTC-Recco meccset, míg Vad Lajos tanítványai a Terrassát fogadják. A kör után pedig könnyen az élre ugorhat a csapat.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek