2016 október 30.

Nagy siker – Euro Kupa negyeddöntős a BVSC

Märcz Tamás csapata a Posk együttesét verte az Euro Kupa második fordulójának zárónapján. A siker azt is jelenti, hogy a BVSC már a legjobb nyolc között van a másodikszámú európai kupasorozatban.

bvsc2016zagrab

Már a legjobb nyolcban (Fotó: BVSC vizilabda / facebook

Egy győzelemmel és egy vereséggel várhatta a Posk elleni meccset a BVSC, így elég lett volna egy döntetlen is a vasutas együttesnek a csoportból való továbbjutáshoz.

A mérkőzést végig a kezében tartotta a vasutas együttes. Az első negyedben hármat is vágott a magyar együttes, míg a másik oldalon Vukics tudott csak válaszolni, 3-1. A második nyolc percben már három találat is volt a különbség, mikor Franicsevics duplájával már csak egy volt közte. A nagyszünet előtt azonban érkezett Létay és ismét kettőre növelte a BVSC előnyét. A fordulás után ismét megnyugtató előnyt szerzett a vasutas együttes. Pásztor és Szabó Lóránd is betalált, így a záróakkord előtt 12-8-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó negyedben közelebb jött a Posk, de nem veszélyeztette a BVSC győzelmét. A 13-11-es siker azt is jelenti, hogy a magyar együttes ott van a legjobb nyolc között.

Euro Kupa., második forduló, harmadik játéknap:

BVSC-Zugló–POSK Split 13–11 (3–1, 5–5, 4–2, 1–3)
Gólszerzők: Pásztor 3, Létay 2, Kovács P. 2, Czigány, Szabó Bence 1, Török 1, Sugár 1, Szabó Bendegúz 1, Ambrus 1 ill. Franicevic 5, Kunac 2, Vukics 1, Delics 1, Butics 1, Borovcic 1

Posillipo Napoli – Mladost Zagreb 8–6 (3–2, 2–0, 1–4, 2–0)
Gólszerzők: Cuccovillo 2, Vlachopoulos 2, Klikovac 1, Mattiello 1, Subotics 1, Saccoia 1, ill. Zovics 1, Vlahovics 1, Paskvalin 1, Basics 1, Bukics 1, Milakovics 1

A csoport állása:

1. Posillipo Napoli 9 pont
2. BVSC 6 pont
3. Mladost Zágreb 1 pont
4. POSK Split 1 pont

Märcz Tamás, a BVSC vezetőedzője: Bár végig mi vezettünk a mérkőzésen és bizonyos periódusokban úgy érződött, hogy akár jobban is elléphetünk, a Posk Split nem adta fel egy pillanatig sem, keményen küzdött a mérkőzésben maradásért. A védekezésünk a mai napon nem mindig volt pontos, de amikor a legfontosabb volt akkor zárt és Györke Zsolt is a helyén volt! Különösen az emberelőnyök megjátszásával vagyok nagyon elégedett, ahol a mai napon magas kihasználtságot értünk el. Komoly három mérkőzésen vagyunk túl, amivel sikerült továbblépnünk egy már erős csoportkörből, amihez minden játékosomnak gratulálok. Köszönöm a támogatást a jelenlévő szurkolóinknak és az otthonról követőinknek szintén! – fejezte be a BVSC honlapjának.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek