2016 május 03.

Nagy bajban Giorgetti

Az anyai ágon magyar származású olasz válogatott játékos lemaradhat Rióról.

Alex Giorgetti

Az a bizonyos “holléti nyilvántartás” hiúsíthatja meg Giorgetti riói álmait! (Fotó: vizipolo.hu)

“Mint derült égből a villámcsapás” – kezdte a wpdworld.com a nagy hírt, amelyben az olasz portál arról számol be, könnyen lehet, hogy Alex Giorgetti lemaradhat a riói olimpiáról.

Történt ugyanis, hogy Giorgetti kétszer sem frissítette idejében a “holléti nyilvántartását” . Mint ismeretes a válogatott sportolók kötelesek egy hónapra előre a nap 24 órájára “bejelenteni” mikor, hol fognak tartózkodni, továbbá az összes elérhetőségüket megadni, hogy ha közbejönne valami el tudják érni őket a doppingellenőrök. A sportoló ezt az interneten alapuló listát köteles kitölteni és folyamatosan frissíteni. Ezt látja többek között a WADA is, így bármikor ellenőrizhetik a sportolót.

A La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy Giorgetti önhibáján kívül mulasztott, hiszen a “rendszer nem fogadta el az ő frissítését” amit idejében megtett volna. Az újság azt is hozzáteszi, hogy a megadott lakáscímen nem a saját neve szerepelt a kaputelefonon, ami szintén a doppingellenes szabályok ellen megy. A játékos reménye, hogy a Legfőbb Ügyészség helyt ad kérelmének, amennyiben nem könnyen búcsút mondhat a válogatottságnak egy időre, hiszen akár két éves eltiltást is kaphat a mulasztás miatt.

Giorgetti a hétvégén Belgrádban sem ugrott vízbe a Partizán elleni BL meccsen, és a BVSC elleni edzőmeccsen sem láttuk a Reccoban. Az ügy tisztázásáig vélhetően az olasz válogatott mestere, Campagna sem fog rá számítani.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek