2015 szeptember 25.

Nagy a baj a riói olimpiára készülő vizes arénával

Julio Maglione a FINA elnöke levélben tudatta Rio de Janeiro polgármesterével, hogy nincs megelégedve a szervezők eddigi munkálataival.

rio1Fotó: swimmingworldmagazine.com

Már nagyban zajlanak a 2016-os riói olimpia előkészületei, a város vezetése egy új úszókomplexum építését tűzte ki célul erre a nemes eseményre. A Nemzetközi Úszószövetség eddig nagyrészt hallgatott az olimpia előkészületeiről, azonban a múlt héten Julio Maglione nem tetszését fejezte ki egy levelében a munkálatokat illetőleg.

rio2Fotó: swimmingworldmagazine.com

A FINA elnöke nincs megelégedve a tervezett 13 ezer ülőhelyes úszókomplexummal, melyen a nézőknek és a média képviselőinek kellene osztozniuk. Ez jócskán elmarad a 2008-as és a 2012-es olimpiai játékok vizes arénáitól, amik 17.500 férőhelyesek voltak. Továbbá Maglione újabb vizsgálatokat kezdeményez a 10 km-es nyílt vízi úszásnak otthont adó folyófelületen, melyben független jelentések vizsgálatai emberi ürüléket és egyéb hulladékot mutattak ki két hónappal ezelőtt. Bár a FINA már tartott ezen a helyszínen egy 10km-es teszt eseményt, ami után ugyan nem számoltak be egyetlen sportoló megbetegedéséről sem, de minden bizonnyal még újabb vizsgálatok fognak következni.

rio3Fotó: swimmingworldmagazine.com

N.V.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek