2015 augusztus 14.

Módosult a férfi Ob I csoportbeosztása!

Nagy vitát váltott ki a hétfői férfi Ob I csoportjainak sorsolása. A Miskolc beadvánnyal élt, az MVLSZ Versenybírói Bizottsága pedig cselekedett. általános-polokep04
A férfi Ob I csoportjairól és annak beosztásáról már korábban írtunk. A hétfői sorsolást azonban nagy vita követte, hiszen a Miskolc együttese nehezményezte, hogy a csapat kivívta az első osztályú tagságot, így őket megilleti a magasabb beosztás.

Az Ügyvezető Testület megvizsgálta a a miskolciak beadványát  és helyt adott annak, hiszen „A csapatok a 2014/2015. évi bajnokság helyezéseit figyelembe véve páronként (1-2, 3-4, 5-6, 7-8,…) kerülnek kisorsolásra az „A” vagy a „B”csoportba. A 13-as, 14-es besorolási számot az ob I./B bajnokság 1. helyezettje és az ob I.-es bajnokság 13. helyezettje kapta meg. A 15-ös és 16-os sorszámot az ob I.-es bajnokság 14. helyezettje és az ob I./B-s bajnokság 2. helyezettje kapta meg.” áll a június 9-én elfogadott versenykírásban. Így részben megismételték a  sorsolást. A Miskolc végül maradt az A-csoportban a KSI pedig a B-ben. A Pécs a nagy nyertese az újrasorsolásnak, hiszen a mecsekaljaik helyet cseréltek a Tatabányával.

Kemény Dénes az MVLSZ elnöke a következő nyilatkozatott tette a szövetség honlapján: “Vállalom a felelősséget, sajnos a Versenykiírásban tényleg benne maradt egy mondat, amely félreértésekre adhatott okot. A Liga törekvésit szem előtt tartva, remélhetőleg most már mindenki elégedett. Bízom benne, hogy a következő bajnokság mind színvonalában, mind a sportszerűségét tekintve méltó lesz a magyar vízilabda hagyományaihoz”

A Férfi Ob I új csoportbeosztása:

A csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép
ZF-Eger
Tiszavirág-Szeged-Diapolo
Kaposvári VK
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló
Valdor-Szentes
Pannergy Miskolci VLC
Tatabányai Vízmű SE

B csoport:

A-Híd-OSC-Újbuda
Ferencváros
RacioNet-Honvéd
Vasas-Plaket
Debreceni VSE
UVSE-Hunguest Hotels
KSI SE
PVSK-Mecsek Füszért

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek