2014 július 24.

Merész András: Nem működtünk csapatként

Merész András reálisan értékelte a csapat mai teljesítményét, a szövetségi kapitány, kiemelte, nem működtek csapatként, ami vereséghez vezetett. A játékosok pedig érthető módon nagyon le voltak törve…

2014 eb11nap02
A női válogatott a budapesti Eb elődöntőjében egy góllal kikapott a spanyol válogatottól, így szombaton a bronzéremért játszhat.

Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya: Ami hiányzott, az a megfelelő csapatjáték. Az akarat megvolt, nagyot küzdöttünk, pszichológiai értelemben együtt is volt a társaság, de magában a játékban nem igazán működtünk csapatként. Az elején többen is úgy érezték, hogy ott a kezükben a marsallbot, amit becsülök is a lányokban, de női vízilabdában csak csapatjátékkal lehet egy ilyen fontos meccset megnyerni. Nagyon csalódott vagyok, mert úgy éreztem: ma nem a spanyolok voltak jobbak nálunk, hanem mi voltunk gyengébbek egy góllal, és ez óriási különbség.

Tóth Ildikó, a magyar válogatott centere: Nagyon csalódottak vagyunk, megint a spanyolok ellen veszítettünk. Nagyon készültünk, talán ez a nagy akarás lett a vesztünk.

Minguel Oka, a spanyolok szövetségi kapitánya: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, mert a magyaroknak remek centerei és lövői vannak, így rengeteget kelllett mozognunk a védekezésben. Szeencsére elég erősek voltunk, ezért tudtuk őket legyőzni. Jöhet a döntő.

a szombati program, július 26.:

Bronzmérkőzés:

16:30 Magyarország – Olaszország

Döntő:

18:00 Spanyolország – HollandiaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.