2015 július 11.

Merész András: Ez a csapat ilyen, nagyon össze tudja szedni magát

Diadal egy nagyon erős ellenféllel szemben. Egy góllal győzött Ausztrália ellen a magyar válogatott felkészülési mérkőzésen. Merész András kapitány értékelt a találkozó után.Vodafone magyar ausztral noi1

A legutóbbi világliga ezüstérmese, Ausztrália ellen győzött felkészülési mérkőzésen a magyar női válogatott. Merész András szövetségi kapitány tanítványai a kazanyi világbajnokságra készülnek, a margitszigeti meccs – amelyet a Vodafone-kupa keretén belül rendeztek – remekül illet a sorba.

– Kezdjük a gratulációval: nagy meccs volt, és mi voltunk az erősebbek.

– Egy Ausztrália elleni győzelmet soha nem kell magyarázni – mondta el Merész András honlapunknak. – Azt gondolom, hogy aki látta a meccset, az tudja, hogy arról sincs szó, a játékvezetők hazai pályát fújtak volna – nyilván egy magyar és egy ausztrál bíró esetében erről nehéz is lenne beszélni, igyekeztek korrekt ítéleteket hozni, úri módon kiálltak a meccsből. Persze ausztrál kollégám nehezményezte, hogy öt másodperccel a vége előtt fújtak be ellenük egy ötméterest, nem tudom, hogy az volt – e, maradjunk annyiban, hogy messze voltam az esettől. A győzelemmel elégedett vagyok, és a mutatott játék is nagyon sok pozitívumot hozott magával.

– Négygólos hátrányból fordítottunk – érdekesen alakult a mérkőzés.

– Az első negyed végén elmentek az ausztrálok 6-2-re, ezután nagyon szépen összeszedtük magunkat. Ez nem meglepetés, ez a csapat ilyen, nagyon komolyan össze tudja magát szedni. Hullámzó volt a játék? A női sportágaknál ez gyakori. Nyilván azon dolgozunk, hogy ezeket a hullámvölgyeket rövidebbé és kevésbé méllyé tegyük. A csapatnak volt tartása, ez a lényeg.

– Dicsérjük meg Bujka Barbarát, higgadtan értékesítette a büntetőt a végén.

– Egy büntetőt csak higgadtan lehet jól dobni. Barbara nagyon hamar összeszedett két hibát, keveset játszott, márpedig ő ezt nagyon utálja. Éreztem, hogy benne van a bizonyítási vágy. Odaállt, és ahogy kellett, belőtte.

– A legjobb felkészülés a világbajnokságra.

– Igen, de még messze nincs vége. Még háromszor játszunk itt az ausztrálokkal, remélem, hogy kisebb verekedésekkel és nagyobb sérülések nélkül megússzuk. Nagyon kemény játékot játszik az ellenfelünk, de nekünk kellenek ezek a meccsek. Az idén viszonylag kevesebb meccset játszottunk, éppen ezért örülök, hogy most úgy láttam, fizikálisan rendben vagyunk.

Vodafone magyar ausztral noi7

Felkészülési mérkőzés, (Budapest):

Magyarország – Ausztrália 11 – 10 (2-6, 5-0, 2-2, 2-2)
Gólszerzők: Keszthelyi 4, Illés 2, Antal 1, Kisteleki 1, Szücs 1, Takács 1, Bujka 1 ill. Webster 3, Knox 2, Zagame 2, Arancini 1, Barr 1, Southern 1

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek