2014 október 27.

Merész András: Előrébb szeretnénk lépni

A női válogatottunk ma megkezdte a felkészülést a világliga selejtezőkre és a kazanyi Vb-re. A szövetségi kapitány bizakodó az új, bő keretét illetően is. 20141027 noi valogatott edzes09

A nyári budapesti Eb már a múlté, hiszen női válogatottunk – a megújult stábbal – ma megkezdte a felkészülését először a világliga selejtezőire, majd a kazanyi Vb-re. – Merész András elég bő keretet hirdetett, de majd ez szűkülni fog. – A kapitány az edzés végén több médiumnak is hangsúlyozta, előrébb szeretnének lépni az elmúlt évek világversenyein nyújtott harmadik, negyedik helyekhez képest, ebben lehet nagy segítség, hogy már minden hónapban válogatott összetartásokat vezényelhet.

Merész András a vizipolo.hu-nak az első benyomásokról: Főleg a felmérésen van a hangsúly. A huszonnyolc játékosnak gyakorlatilag a magasságuktól kezdve, a csípőlazaságukon keresztül, a pszichológiai érettségen át mindent fel fogunk mérni. Innentől kezdve csak 17 játékos fog megjeleni minden hónap egy-egy hetében, de folyamatosan szem előtt lesznek a többiek is, mind a 28 lány, sőt tulajdonképpen 31, mert a három amerikai légiós ebben benne sincsen. Aztán majd valamikor május közepére kell összeállítanom egy ütős 18-as keretet. Ettől a létszámtól azt várom, hogy nagy harc legyen a szűk keretbe kerülésért is.

Mennyire nyugodott meg a kapitány, hogy szinte mindenki hazatért?

Ez egy nagyon jó dolog, de akkor van csak értelme, ha ezt tartalmas dolgokkal tudjuk megtölteni. Nagyon komoly értelme van annak, hogy havonta egyszer meg tudjuk tartani az edzéseket. Ezt még egyszer meg kell köszönöm a kluboknak, hogy ilyen megértőek voltak és a bajnokságot így alakították a számunkra.

Milyen erőállapotban vannak most a lányok?

Különböző, de ez még nem derült ki, még csak a lábtempóteszt volt meg. A holnapi ingateszt és az úszóteszt után már többet lehet mondani. Ránézésre mindenki rendben van.

Legkorábban tétmérkőzésen Oroszországban fog szerepelni a csapat. November 25-én a lányok Zlatoustban mérkőznek meg a világliga csoportjukban.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek