2014 július 26.

Merész András: Büszke vagyok a csapatra

Merész András köszöntetet mondott a lányoknak és mindenkinek, beleértve a szurkolókat is. Kisteleki Dóra szerint fantasztikus évek vannak a csapat előtt. Nyilatkozatok…

2014 eb11nap01
A női válogatottunk idén is egy világverseny bronzéremet szerzett, miután 10-9-re legyőzte az olasz válogatottat. (képriport az éremátadásról)

Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya: A lányok mindent beleadtak, ami egy játékostól kitelik egy torna utolsó napján. Nagy taktikai harc volt egy nagy csapat ellen, akinek a döntőben lett volna a helye, de buta hibákat vétett. Jól ismerjük egymást, nem voltak nagy meglepetések, mindkét fél reakciói kiszámíthatóak voltak, tehát nagy részt az egyéni tudás, a pillanat hevében elkövetett választások döntöttek. Minden játékosnak, munkatársnak, családtagnak, a szövetségnek és a fsntasztikus szurkolóknak köszönöm ezt az érmet. gy hazai Eb-n a dobogón állni egy valóra vált álom a lányok számára. Nekünk egy igazi vízilabdaünnep volt szurkolk ezrei előtt játszani napról-napra, egy felejthetetlen élmény a női pólósoknak. Ez az érem erőt ad a következő évekhez.

Keszthelyi Rita.: Jól ismerjük az olaszokat, minden trükkjükre és eszközükre készen álltunk. Szerintem a különbséget a hat az öt elleni felállások hozták. Türelmesen játszottunk, fantasztikusan türelmesen, elég hideg fejjel, hogy az utolsó passzal megteremtsük a tökéletes lövést. Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult ehhez az éremhez.

Kisteleki Dóra: Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy túllépett az elődöntő vereségén. Ma újra csapatként játszottunk, ami a spanyolok ellen nem így volt két napja. Hatalmas győzelem volt, mely előre visz minket, fantasztikus évek vannak előttünk.

Fabio Conti, az olaszok szövetségi kapitánya: Szerintem az a normális, hogy ha Budapesten játszunk éremért, akkor a magyaroknak több esélyük van. Számomra a magyar csaoat Európa legjobbja, nagyon jó játékosokkal, de ami számít, azaz, hogy a legtöbbet hoztuk ki magunkból.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.