2018 május 15.

Megvan női válogatottunk bő Eb-kerete!

Bíró Attila megnevezte nyári csapatát, egy újonc is készülhet az Európa-bajnokságra.

BiroAttilaMTI012

A magyar női szövetségi kapitány megnevezte játékosait a nyárra. Bíró Attila 17 pólósnak küldött meghívót, akik között Tóth Eszter, a BVSC kapusa is ott van újoncként.

„A megnevezett játékosok tették rám a legjobb benyomást a válogatott edzéseken, mérkőzéseken, még akkor is, ha mint korábban említettem, meglehetősen hullámzó volt egyesek teljesítménye egy-egy mérkőzésen. Több poszton, így a centerek között is olyan játékosok kapnak szerepet, akik még nem jártak világversenyen, ami azért is fontos, hogy kiderüljön, Tokióban kik azok, akik a legjobban tolhatják majd a csapat szekerét. Ott van a keretben az Egyesült Államokban tanulmányait befejező Antal Dóra, Illés Anna kettős, újra beillesztjük őket a rendszerbe, bízom az ő motivációjukban és játékéhségükben is. Az egyetlen újonc a BVSC kapusa, Tóth Eszter, aki az idényben végig egyenletesen, jól védett klubjában, mindenképpen szeretném megadni neki a lehetőséget – s ugyan, mint szintén említettem, most már nem a kísérletezés időszaka következik a válogatottban, a kapusok ez alól kivételt élveznek, hiszen bármi megtörténhet. Elég csak megemlíteni, hogy Kasó Orsi az oroszországi mérkőzés előtt ujját törte… Gyorsan hozzáteszem, az edzésekre ő is rendben lesz” – fogalmazott Bíró Attila az mvlsz.hu-nak.

A nyári Eb-t július 14. és 28. között rendezik meg Barcelonában.

A női válogatott Európa-bajnoki kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley, amerikai), Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Kereten kívül együtt készül a csapattal:
Lekrinszki Gina (Szentes), Rybanska Natasa (Szentes), Utassy Kata (BVSC)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek