2016 október 28.

Megvan, mikor adják át a Dagály Úszó Arénát

Már tavasszal megnyitja kapuit a 2017-es vizes vb helyszíne. Az esemény programja is körvonalazódik.

dagalyuszoarena01

Már jövő áprilisban átadják a Dagály Úszó Arénát. Egészen pontosan április 19-én lesz a megnyitója – áll a Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság facebook oldalán. Így a Vb esemény helyszínéül szolgáló létesítmény, mely július 14. és 30. között lesz házigazdája a vizes eseményeknek alig 170 nap múlva nyitja meg kapuit.

A Bp2017 Média értesülése szerint a megnyitó napján itt kezdődik el a jövő évi négynapos Nyílt Magyar Országos Bajnokság, amelyre a FINA 207 tagországának legjobbjai kapnak meghívást, ezzel is elősegítve, hogy megismerkedjenek a magyarországi VB majdani színhelyével. A nyílt bajnokság első versenynapját a különleges esemény rangjához igazítják, így a délutáni programban kivételesen csak döntőkre kerül sor.

A megnyitó ünnepség keretében nemzetközi vízilabdamérkőzést is rendeznek. A sportág legjobbjai közül elsőként – világliga találkozót. A mérkőzésen a magyar és az olasz női pólósok szállhatnak majd vízbe, de tervezik egy szintén rangos férfi mérkőzés megrendezését is.

Az úszók és a vízilabdázók szereplése mellett a műugrók és a szinkronúszók bemutatója színesíti a megnyitó napjának eseménysorát.

Az április 19-i eseményre már most elfogadta a meghívást a FINA Végrehajtó Bizottságának több tagja, köztük Dr. Julio C. Maglione, a nemzetközi szövetség elnöke, Paolo Barelli főtitkár, aki egyben a LEN elnöke is, nem utolsó sorban a VB előkészületeinek időszakában Magyarországon gyakran megforduló Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója.

Fotó: Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság / facebookHozzászólás jelenleg nem lehetséges.