2017 október 18.

Megvan a Világliga csoportbeosztása!

Mindkét válogatottunk indul a Világligában, amlynek már elkészítették a csoportbeosztását.

Budapest, 2017. július 25. Az orosz Alekszej Bugajcsuk (b) és Vámos Márton (j) a férfi vízilabdatorna negyeddöntõjében játszott Magyarország - Oroszország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 25-én. A magyar válogatott 14-5-re gyõzött. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

A férfiaknál kilenc, méga nőknél négy csapat nevezett a világliga selejtezős küzdelmekre. Érdekesség, hogy ez jóval kevesebb mint tavaly például.

A vb ezüstérmes válogatottunk a C-jelű hármasba került, így a spanyolokkal és a hollandokkal küzd meg. Figyelemreméltó, hogy az A-csoportba a szerbek Montenegróval kerültek össze, így biztos nagy csata lesz a továbbjutást jelentő egy helyért.

A nőkéln a spanyol, holland, orosz és magyar négyes fog küzdeni egymással. Ezek a meccsek szorosnak ígérkeznek.

„Először is rögzíthetjük, nem kell a világvégére utaznunk… -Märcz Tamás, férfiválogatottunk szövetségi kapitánya. – Örülök, hogy a spanyolok ellen játszhatunk, egyből látjuk majd, hogy az Európa-bajnokság házigazdája milyen lehet az évben – várhatóan visszatér hozzájuk Perrone, így a folyamatosan fejlődő fiatalokkal jó kis csapatot alkotnak majd. A hollandokat az Universiade-n láttam, fizikailag erős, szintén fejlődő csapatról van szó. Összességében elmondható, esélyünk van a csoportelsőségre, a Szuperdöntőbe jutásra…” – mondta el a szakvezető.

Világliga (férfiak):
A-csoport: Szerbia, Montenegró, Románia
B-csoport: Oroszország, Horvátország, Németország
C-csoport: Magyarország, Spanyolország, Hollandia

Nők:
Spanyolország, Magyarország, Hollandia, OroszországHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek