2017 július 05.

Keretszűkítés – Őket láthatjuk a vb-n!

Märcz Tamás döntött, keretet szűkített a kapitány. Íme, ők harcolnak majd a vb-n!

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

(MTI Fotó: Bugány János)

A hétvégén a BENU kupán már a Vb csapatot láthatjuk a Szőnyi úton.

Ezúttal kimaradt a csapatból, Bisztritsányi Dávid, Salamon Ferenc, Jansik Dávid, Bátori Bence és Bedő Krisztián.

Märcz Tamás a vizipolo.hu-nak: Nagyon sok összetevője volt, hogy végül ennek a tizenhárom játékosnak szavaztam bizalmat. Az év közben látottak, a keretedzéseken nyújtott teljesítmény valamint az utóbbi egy hónap tréningjei döntöttek. Próbáltam olyan keretet véglegesíteni, amelyben van néhány extrém- alternatív megoldás vagy meglepetés a világbajnokságra. Nagy harcok voltak minden poszton. Említhetem a center, a bekk és az átlövő pozíciót, utóbbinál volt talán a legnagyobb verseny. Úgy gondolom, hogy egy olyan döntés született, ami a legerősebb keretet tudja adni. A kimaradók is nagyon jó teljesítményt nyújtottak és nagyon minimális dolgokon döntöttek. A bekerült játékosokkal kapcsolatban is az elvárásaim magasabbak lesznek – fejezte be a kapitány.

A magyar válogatott vb-kerete: 

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki GergőHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek