2016 június 20.

Megvan a Miskolc bombaigazolása!

Vb ezüstérmes montenegrói válogatott centerrel erősített a Miskolc, eközben van egy váratlan távozója is az együttesnek, ami érzékenyen érinti a csapatot.

Miskolccsapat201510

Miskolcon hárman maradtak a csapatban (Fotó: MVLC/facebook archív)

Mint megírtuk korábban Miskolcon nagy változások vannak, hiszen a csapat kétharmada kicserélődött, most pedig egy újabb igazolást jelentett be a gárda.

“Van egy komoly igazolásunk Szasa Misics személyében. A montenegrói válogatott jelenlegi centerét sikerült megszereznünk, így nagy eséllyel lesz egy olimpikonja is a riói olimpián a klubnak” – kezdte Bachner András az MVLC elnöke oldalunknak – “Marco Petkovics azonban egy nagy kéréssel fordult hozzám/hozzánk, amit kis gondolkodási idő után, a játékos érdekében és valamilyen formában a sportszerűség jeleként, kénytelen voltam elfogadni és elengedni a kezét. Nem szívesen, mert meghatározó játékosa volt a csapatnak.” Történt ugyanis, hogy a játékost megkereste a montenegrói szövetség, és felajánlották neki a honosítást, így akár szerepelhet a 2017-es budapesti Vb-n új válogatottjában, ennek azonban feltétele, hogy egy évet játsszon Montenegróban. Új klubja pedig a Jadran Herceg Novi lesz, a magyar bajnokságban 41 gólt szerző bombázónak.

A keret még nem teljes, hiszen mint megtudtuk, fókusz alatt van két-három kiszemelt játékos Petkovics pótlására, elsősorban légiósokban gondolkodik a klub. A felkészülés július 18-án kezdődik a csapatnál.

Játékosmozgás a Miskolcnál:

Távozott: Valics Bence (kapus, Egyesült Államok), Bendes Viktor (kapus, Egyiptom), Marko Petkovics (Jadran Herceg Novi), Aleksandar Njegovan (Vasas) Madaras Márkó (Egyesült Államok), Tóth Máté (Egyesült Államok, de lehet marad), Takács János (Szentes), Somlai Tamás (Debrecen), Kovács Zoltán (?), Hegedűs István (?), Kerschbaum Norbert (?)

Érkezett: Csoma Kristóf (Eger), Kósik Soma (kapus, PVSK), Kincses Attila (Debrecen), Halek Márton (Debrecen), Süveges Máté (Debrecen), Miklós Levente (KSI), Szasa Misics (Kinef Kirishi), Vadovics Viktor (UVSE), Lukács Ábel (Szentes), Lukács Dorián (Szentes)

A tavalyi keretből maradtak: Jakad Dániel, Hornyák Olivér, Milos MilicsicsHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek