2016 november 13.

Megvan a Masters vb időpontja is

Jól haladnak a Masters vb előkészületei is, amiről egyre több részlet lát napvilágot.

vb2017logo

2017. augusztus 7-20. között rendezik meg a FINA Masters vb-t.

Miután 17. FINA Masters Világbajnokság időpontjait a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) is jóváhagyta, egyre több hír kerül nyilvánosságra a résztvevők létszámát tekintve legnagyobbnak számító FINA-viadalról. A szervezők a kísérőkkel, családtagokkal együtt összesen 25-30 ezer embert várnak az „elit” világbajnokság utáni eseményre, nem beszélve a 2700 önkéntesről, akik kifejezetten a Masters versenyekre jelentkeztek.

Ekkora tömeg esetében mindig fontos kérdés a megfelelő mennyiségű szálláshely. Az eddigi információk alapján a Masters vb-re érkezőknek több, különböző minőségű és árfekvésű megoldást kínálnak a szervezők és a város. Budapesten és környékén az 5, 4 és 3 csillagos szállodákban körülbelül 5000 fő töltheti az estéit, továbbá a résztvevők és családjaik a 2 csillagos hotelekben és panziókban is találhatnak szállást (statisztikák alapján ez további 25-30 ezer szálláshelyet jelent). A Bp2017 Nonprofit Kft. illetékesei felvették a főváros több kollégiumával is a kapcsolatot, ahol további, nagyjából 8 ezer főnek tudnak szállást ajánlani.

A szervezők szeretnének több volt olimpiai és világbajnokot is meghívni, hogy a 17. FINA Masters Világbajnokság arcai legyenek, vagy akár maguk is induljanak. Így olimpiai bajnok vízilabdázókat, többszörös olimpiai és világbajnok úszókat, műugrókat, valamint a nyíltvízi úszás nagyságait is megkeresik. Ha a remények valóra válnak, magyar színekben akár olyan sportolók, csapatok is indulhatnak, akik miatt újra megtelhetnek a lelátók – hiszen a versenyeket ugyanazokon a helyszíneken rendezik, ahol a „nagy vb” viadalait, azaz a Dagály-komplexumban, a Margitszigeten, a Városligetben, illetve Balatonfüreden.

A hivatalos versenynaptárt a következő linken érhetik el a leendő versenyzők, a lelkes szurkolók és a verseny után érdeklődők: http://masters.fina-budapest2017.com/hu/esemenyek

További információért kérjük, keressék fel az esemény hivatalos honlapját:  http://masters.fina-budapest2017.com/hu

fina-budapest2017.com / vizipoloHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek