2015 október 01.

Megoldódott a probléma az úszók számára

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke számolt be róla, hogy új lehetőségként az úszók rendelkezésére áll az Istvánmezei úti medence is.

gyarfasFotó: mob.hu

“Az előttünk álló 2017. évi világbajnokság megköveteli az uszodák rekonstrukcióját, persze ugyanakkor a majdani létesítmények, így a Dagály mellett épülő úszópalota, de még a Tüskecsarnok sem áll rendelkezésre, miközben a Komjádi uszoda fedett medencéjét november 1-ig a sportolók nem használhatják a gépészet javítása miatt” – vázolta a helyzetképet Gyárfás Tamás, akinek elmondása szerint mára a veszélyhelyzet elmúlt.

“Örömmel számolhatok be arról – jelentette ki -, hogy Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok nemrégiben kinevezett főigazgatója azonnal cselekedett, és arról tájékoztatott, hogy október elsejétől az úszók rendelkezésére bocsátják az Istvánmezei úton levő hatpályás, 25 méteres medencét.”

Gyárfás Tamás hozzátette: a hatékony és gyors megoldáshoz szükséges volt a KSI öttusa-szakosztálya irányítóinak megértésére, együttműködésére, akik átmenetileg más megoldást keresnek. Gyárfás leszögezte, hogy a magyar úszósport soha nem kapott ekkora támogatást, mint a jelen időszakban.

“Biztosra veszem, hogy bár a kapitány feladata az esélyek mérlegelése, a magyar úszósport a rövidpályás Európa-bajnokságon is kitűnően fog szerepelni; a veszélyek elhárultak” – fogalmazott Gyárfás Tamás az mti-nek.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek