2014 november 11.

Meglepő fordulat: Az ex-Vasas játékos ismét a horvát válogatottban

A londoni olimpia után lemondta a válogatottságot Miho Boskovics, most azonban visszatért a Vasasban is játszó horvát klasszis. A plávik Világliga-kerete jócskán megerősödött az Eb-hez képest, így nem elképzelhetetlen a halálcsoportból való továbbjutásuk, és a végső sikerük sem a sorozatban.

Miho Boskovics01

Miho Boskovics újra a horvát válogatottban, képünkön még a 2012-es bajnoki döntőn a Vasas színeiben (Fotó: vizipolo.hu/archív)

A horvát kapitány, Ivica Tucak sajtótájékoztatón ismertette a Világliga-keretét. A csapatban helyet kapott az a Miho Boskovics is, aki a londoni olimpiát megnyerte a csapattal, után azonban visszavonult. A válogatott erőssége lehet még Damir Burics, aki ugyancsak hosszabb kihagyás után csatlakozik a válogatotthoz ismét.

Mint ismeretes a horvátok igen nehéz csoportba kerültek a Világligában. Olaszországgal, Montenegróval, Törökországgal és Franciaországgal kell megmérkőzniük, ráadásul a gruppettóból csak egy együttes fog továbbjutni, hiszen a taljánok a rendező jogán már ott vannak a bergamói szuperdöntőben.

A horvátok kerete a Világliga nyitányra:

Kapusok: Marko Bijac, Ivan Marcselics

Mezőnyjátékosok: Niksa Dobud, Luka Loncsar, Damir Buric, Andro Buslje, Marko Macan, Maro Jokovic, Miho Boskovic, Angelo Setka, Ante Vukicsevics, Ivan Domagoj Zovics, Sandro Sukno, Petar Muslim.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek