2016 július 31.

Meglepetés – Montenegró nem bírt az amerikaiakkal

Barátságos mérkőzésen futott össze a két válogatott a riói olimpia előtt. Az összecsapáson Dejan Udovicsics együttese bizonyult jobbnak.

baratsagosmerkozesmont-usa01

10-9-re győztek az amerikaiak (Fotó: usawaterpolo.com)

A montenegróiak semmit nem bíznak a véletlenre, hiszen körülbelül egy hete élvezik az amerikaiak vendégszeretét, így kevesebb utat kell megtenniük Rióba és az akklimatizálódás sem lesz olyan drasztikus a válogatottnak, mikor átrepülnek Brazíliába.

A közös gyakorlások zárásaként a két válogatott Houstonban egy mérkőzésen feszült egymásnak. Nos, az amerikaiak kezdték jobban a mérkőzést 2-0-ra elhúztak és az előnyük egészen az utolsó negyedig megmaradt. A záróakkordot 8-6-ról kezdhették meg a hazaiak. Az utolsó percben az amik előnye egy gólosra olvadt és Obert kiállítását követően fórba kerültek a montenegróiak, de Klikovac lövését védte Baron, így végül 10-9-re győzött Dejan Udovicsics együttese.

Érdekesség, hogy a két csapat egy csoportban van az olimpián, élesben augusztus 12-én fognak találkozni egymással.

Felkészülési mérkőzés: (Houston)

USA-Montenegró 10-9 (2-0, 3-4, 3-2, 2-3)

USA: Mozes, Danstan 1, Halok, Obert, Roels, Cupido 3, Samuels 1, Azevedo 3, Bowen, Bonanni 2, Smith, Men, Baron. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics

Montenegró: Radics, Drasko Brguljan 1, Paskovics, Petrovics 1, Darko Brguljan 1, Radovics 2, Pjesivac, Csucskovics 1, Ivovics 1, Misics 1, Klikovac 1, Vidovics, Scepanovics. Szövetségi kapitány: Vladimir Gojković

Gól/emberelőny: 11/4 ill. 14/6

A montenegrói keret a riói olimpiára: 

Kapusok: Zdravko Radics, Milos Scepanovics

Mezőnyjátékosok: Drasko Brguljan, Vjekoslav Paskovics, Antonio Petrovics, Darko Brguljan, Aleksandar Radovics, Mladjan Janovics, Uros Csucskovics, Aleksandar Ivovics, Szasa Misics, Filip Klikovac, Predrag JokicsHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek