2014 október 27.

Megkezdte felkészülését női válogatottunk

Immár új célokért, a kazanyi Vb jegyében megkezdte felkészülését női válogatottunk. A keret 28 főből áll, de ebből két hiányzót nélkülöznie kellett Merész András szövetségi kapitánynak. 20141027 noi valogatott edzes01

Talán egy álom vált valóra, mikor szinte az összes válogatott játékos az idén hazatért, így Merész Andrásnak lehetősége nyílt arra, hogy minden hónapban egy hétre megkapja válogatott keretét.

A munka a mai napon megkezdődött, a Hajós 33 méteres – immár sátras – medencéjében zajlott. – Talán lehetett volna kint is tartani? – mondta az egyik kolléga, majd így folytatta – Nincs annyira hideg a lányok pedig a vízben vannak. Mi tagadás, igen szép őszies idő volt. A sátor alatt pedig, ahogy az ilyenkor lenni szokott párás, klóros meleg idő fogadott. Két hiányzó akadt a csapatban, – a hétvégén tizennégy gólig jutó – Bujka Barbara egyetemi tanulmányai miatt, míg Szilágyi Dorottya betegség végett nem állhatott rendelkezésre, a többiek viszont ott voltak a medencében. Ahogy az lenni szokott az első hét a felmérés jegyében zajlik. Ma az úszás után a lányoknak, lábtempós feladatok megoldása volt terítéken, majd előkerültek a labdák is.

20141027 noi valogatott edzes02
A média elég nagy számban volt jelen, a legkelendőbb, Merész András és a csapatkapitány után Märcz Tamás volt, aki mint ismeretes a BVSC férfi csapata mellett másodedzője lett a csajoknak. Sydney olimpiai bajnoka, abba is beavatott, hogy ez még Petrovics Matyi inge rajta, olyan gyorsan történt minden, hogy kölcsönbe kapta, de megnyugtatott, minden normalizálódni fog. Olyannyira, hogy az edzés után ott szorongatta új ruháját.

20141027 noi valogatott edzes03

Merész András pedig az edzés végén, így nyilatkozott.: Ez az első összetartás, nagy várakozással tekintek elé. A létszám elég nagy, ilyen nagy kerettel még nem volt dolgom, de ez nem véletlen. A régiek mellett új arcok is vannak, már csak azért is, mert kell a motiváció és egymás ösztönzése. Olyan csapatot szeretnék a vízben látni, amellyel az utóbbi esztendőkhöz képest előrébb tudunk lépni.

Az első erőfelmérő női válogatottunk számára november 25-én lesz. Ekkor az orosz válogatottal mérkőzik majd meg a világliga selejtező első meccsén, majd decemberben az olaszokat fogadja a gárda. Természetesen a két találkozóra a kapitány 16 főre csökkenti mostani bő keretét.

A mostani összetartás kerete:

Kapusok: Horváth Anna és Doroszlai Vanda (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Gangl Edina és Kiss Alexandra (UVSE-Centrál)

Mezőnyjátékosok: Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Menczinger Kata, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra és Ráski Lilla (ZF-Eger), Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti és Farkas Tamara (Hungerit-Szentes), Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Sikter Diána és Kuna Szonja (UVSE-Centrál)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek