2016 július 22.

Ismét honosíthatnak az olaszok

Michael Bodegas után újra egy klasszist csábítana el az olasz válogatott?

gonzalo echenique

Jelenleg a spanyol válogatott tagja Gonzalo Echenique és az ibériaiakkal készül a riói olimpiára, de könnyen lehet, hogy az ötkarikás játékok után az olasz válogatottban láthatjuk majd. A waterpolopeople.com, azt írja, hogy új klubja, a Pro Recco hajlandó megkezdeni a honosítását.

Gonzalo Echenique története, azért is érdekes, mert Rosariban született, egykori klubjában – a Barcelonetában – a vízilabda Messijének is elnevezték az argentín balkezes játékost. Június végén pedig jött a hír, hogy a Pro Recco visszarendelte a Jug Dubrovniktól – ahol kölcsönben játszott – így ősztől már az olasz sztárklubban láthatjuk. Az átigazolás híre azért is figyelemreméltó, mert a nemzetközi előírások kikötik, hogy minimum egy évet abban az országban kell játszani, ahol majdan később válogatott lesz.

Nem ő lenne az első, akit honosítanának a taljánok, egy éve Michael Bodegas a francia válogatottat hagyta el az olaszok kedvéért, de említhetjük Pietro Figlioli sztoriját is, aki Rio De Janeiroban született, majd hat évet játszott az ausztrál válogatottban, de 2009-től az olasz sapkát húzhatta fel. A legfrissebb pedig, hogy Xavi Garcia már nem spanyolként, hanem “horvátként” fog vízbe ugrani Rióban.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek