2016 december 27.

Megfogyva bár, de jön a Szuperkupa!

A nőknél UVSE-BVSC, míg a férfiaknál Szolnok-Eger meccset rendeznek a Szuperkupáért, utóbbi találkozón lesznek hiányzók bőven.

Szolnok, 2016. május 21. Az egri Uros Cuckovic (b) és a szolnoki Aaron Younger (j) a férfi vízilabda országos bajnokság döntõjének harmadik, Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF Eger mérkõzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2016. május 21-én. MTI Fotó: Bugány János

Uros Csucskovics (kékben) nem lesz ott a vízben, de Mezei Tamás igen
(MTI Fotó: Bugány János)

Hosszú idő után, ismét megrendezik a Szuperkupát a vízilabdában. Ma a nőknél az UVSE és a BVSC feszül egymásnak. A lilák minden címet begyűjtöttek a 2016-os évben, a vasutasoknak ezért itt az alkalom a visszavágásra.

A férfiaknál a friss kupagyőztes, és bajnok Szolnok az Egerrel küzd meg a serlegért, ahol mindkét oldalon lesznek hiányzók. A Szolnoknál Nagy Viktor és Aaron Younger biztosan nem lesz ott a vízben, Ugo Crousillat játéka kérdéses. A szerb “kontingens” pedig visszautazik. A másik oldalon Angyal Dániel, Uros Csucskovics és Milos Csuk nem lesz bevethető.

Hogyha csak a tétről és a párosításról beszélünk, akkor azt mondom, 2016-ban játszottunk két döntőt a Szolnokkal, és mind a kettőt elveszítettük, ezért jó lehetőség lehet ez számunkra, hogy akár visszavágjunk ellenfelünknek – fogalmazott az egri klub hivatalos oldalának Dabrowski Norbert. – Van egy másik oldala is ugyanakkor a történetnek, amiről szintén kell beszélni. Elég sok most a sérültünk, és ahhoz, hogy tavasszal is eredményesek tudjunk lenni, muszáj több lehetőséget adnunk a fiataloknak. Egyeztettem is az ifjúsági csapat edzőjével, Tóth Kálmánnal, hogy négy-hat embert szeretnék egyre többet foglalkoztatni a felnőtt keretben, Őket pedig folyamatosan forgatni. Úgy gondolom, ez most egy szükségszerű lépés, de Nekik mindenképp egy nagyon jó lehetőség. Megmondom őszintén, kíváncsi is vagyok, mire megyünk a Szolnokkal ilyen felállításban, mert ugyan alaposan meg leszünk fiatalítva, de harcos hozzáállással fogunk belemenni a meccsbe, amit természetesen meg szeretnénk nyerni – fejezte be az Eger vezetőedzője, mint egy felvezetésként az összecsapásról.

Tippmix Szuperkupa

(December 27., kedd, helyszín: Szőnyi út)

16.00 UVSE-BVSC (női)

17.45 Szolnoki-Dózsa Közgép – ZF-Eger (férfi)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek