2018 május 19.

Megérkezett a Szolnok a döntőbe – Szépített a Dózsa!

Parádés első és utolsó negyeddel nyolc góllal nyert a címvédő Szolnok a Fradi ellen a döntő harmadik meccsén.

Budapest, 2018. május 13. A szolnoki Andrija Prlainovic és a ferencvárosi Slobodan Nikic a férfi vízilabda ob I három gyõzelemig tartó fináléjának elsõ FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa mérkõzésén Budapesten, Komjádi uszodában 2018. május 13-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

(MTI Fotó: Mohai Balázs)

Egyetlen győzelemre volt a Fradi a döntő harmadik meccse előtt a bajnokság megnyerésétől.

Az első gólt a Szolnok lőtte, jól megjáratta a labdát a Dózsa előnyben, majd Zalánki bebombázta. A második találatot is a Szolnok szerezte, Prlainovics szakadt el az emberéről, 0-2. Varga Zsolt időkérése sem váratott magára tovább, de hazai gól helyett, vendég érkezett Younger jóvoltából. A hajrában Vámos emelkedett ki a vízből és lőtt egy szépet, 1-3. A továbbiakban ismét jött Zalánki és visszaállította a közte hármat, 1-4. A második nyolc percben ahelyett, hogy a közelebb jött volna a Fradi a Szolnok lőtt még kettőt, Younger volt mindkétszer pontos, 1-6. A vendég gárda még növelhette volna az előnyét egy fór után, de nem tette. Nikics azonban közelebb hozta a zöld-fehéreket, 2-6. A közte négy maradt a végig, így 7-3-as szolnoki vezetéssel várhattuk a nagyszünetet.

A fordulás után nem tudott zárkózni a Fradi. Sőt, a Szolnok már Prlainovics megúszása után 10-4-re is vezetett. A folytatásban Mitrovics révén 5-10-re módosult az eredmény. A hajrában jöttek Nagy Viktor parádés védései, így maradt a közte öt. A záróakkordban Varga Dénes is beállt, aki egész meccs alatt a kispadon ült. Klasszisunk rögtön felíratkozott a góllövők közé, 6-11. A hajrá 6-13-mal kezdődhetett. A végén még egyet rátett a címvédő, így 14-6-ra győzött.

Folytatás szerdán, immár a negyedik meccsel.

Férfi Ob I., döntő, 3. mérkőzés:

FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa 6-14 (1-4, 3-3, 2-3, 1-4)

FTC: Vogel – Szirányi, Jaksics, Varga Dániel, Varga Dénes 1, Jansik Sz., Mitrovics 1. Csere: Sedlmayer, Madaras, Pohl, Vámos 3, Nikics 1, Német, Gárdonyi (kapus). Vezetőedző: Varga Zsolt

Szolnok: Nagy V. – Gocics, Zalánki 4, Mezei, Younger 4, Prlainovics 3, Jansik D. 1. Csere: Bátori, Hangay Z., Alekszics 1, Csuk, Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh SándorHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek