2015 szeptember 07.

Megélénkült az utánpótlássport Dunaújvárosban

A közelgő budapesti világbajnokságnak és a legutóbbi kazanyi vébé magyar sikereinek köszönhetően fellendült az utánpótlás úszósport Dunaújvárosban. A szeptemberben megrendezésre kerülő Jövő bajnokai elnevezésű programról egyeztettek a városvezetés és a Magyar Úszó Szövetség vezetői.

A MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás megbeszélést folytatott többek között a település egykori országgyűlési képviselőjével, Dorkota Lajossal és Dunaújváros polgármesterével, Cserna Gáborral is.

A hivatalos ebédre a városvezetésből Cserna Gábor mellett meghívást kapott még Szepesi Attila alpolgármester, valamint a Közép-Dunántúli Régió vezetője, Bene Vera is. A MÚSZ részéről Gyárfás Tamás mellett a két alelnök, Szabó Tünde és Sós Csaba, az elnökségi tagok közül Sass Katalin és Tóth Ákos foglalhatott helyet. Az előkelő társaságba még meghívót kapott Hargitay András utánpótlás-kapitány és Darnyi Tamás, négyszeres olimpiai bajnok úszó is.

Jovo_bajnokaiFotó: Szaka József

Természetesen itt is szó volt arról, hogy a város továbbra is támogatja a helyi úszósportot, végre megújulhat a fedett uszoda, és ezen felül még bővítés is elképzelhető. A Magyar Antidopping Csoport vezetője, Tiszeker Ágnes tartott előadást a gyerekeknek a táplálékkiegészítő termékekről és azok káros hatásairól.

 

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek