2014 november 22.

Matajsz Márk: Újra kell gondolni Szentesen a felnőtt vízilabdát, mert ez katasztrófa

Ma a férfi Ob I., 8. fordulójának nyitányán a sereghajtó Szentes 16-7-re kapott ki a KSI-től. A csongrádiaknak ez volt a nyolcadik vereségük, nyolc meccsből. Az edző, Matajsz Márk szerint gyökeres változásra van szükség a csapatnál, jelezte nem mond le, de tudja, a vezetőség kezében van a sorsa.

2014-2015 KSI - Szentes04

A mai vereség után elég nehéz helyzetben a Szentes! (Fotó: vizipolo.hu)

Hosszasan értékelt Matajsz Márk a Szentes vezetőedzője a mai 16-7-re elvesztett KSI elleni meccs után. A férfi Ob I-ben eddig pont nélkül, nyolc mérkőzésből, nyolc vereséggel áll a csapat az utolsó helyen. Értékelésében nemcsak ez a találkozó, hanem a csapat előző hét mérkőzéséről is szó esett.

2014-2015 KSI - Szentes02

Matajsz Márk az irányt mutatja, de csapata még pont nélkül áll nyolc meccs után! (Fotó: vizipolo.hu)

Matajsz Márk, a vizipolo.hu-nak:

Nem ezt vártam, szégyellem magam a csapat nevében is. Újra kell gondolni Szentesen a vízilabdát felnőtt szinten.  Ez szégyen és gyalázat, nem lebecsülve a KSI-t abszolút gratulálunk nekik. Ma egy ifi korú csapat vert meg minket. Egy profi, profinak hitt csapatot, ez nem megengedhető. Biztos nekem is van benne hibám, nem tudom maradok-e edző, nem tudok semmit, de a mai teljesítményünk katasztrófa.

Ebben a vereségben minden benne volt, ami jellemezte a csapatot eddig. Gondolok itt arra, hogy semmi nem jött össze, a szerencsével is hadilábon álltatok.

–  Azt mondtam a fiúknak meccs előtt: A KSI nyolc gólt lőtt a BVSC-nek, a Fradinak pedig ötöt, mi meg pariban voltunk a vasutasokkal az előző fordulóban tizenegy gólt lőttünk a Szegednek, most meg hetet a KSI-nek. Ez elfogadhatatlan, át kell gondolnunk itt a dolgokat. Eleve egy rossz szériából jöttünk, hét meccs után 0 pont. Ez nem egy önbizalom-növelő a játékosaimnak, frusztráció is bennük van, de ezt a meccset hoznunk kellett volna. Érthetetlen ami történt. Edzésen dolgoznak, akarnak a fiúk, de amikor téthelyzet van leblokkolnak. Sajnos a szép játékért nem jár pont, nekünk pedig volt olyan meccs, ahol jól helytálltunk.

Mi lehet a kiút?

– Ez lett volna ha itt nyerünk. Akkor átszakadt volna egy gát. Kedden jövünk az OSC-hez, ami minden csak nem önbizalom-növelő meccs. Aztán decemberben van még két mérkőzésünk, a Pécs és a Debrecen ellen, akik a mi szintünk vannak, így meg kéne vernünk őket, de piszkosul nehéz lesz, főleg ha ilyen játékot fogunk “bemutatni”.

Az edző mire befejezte az értékelést már egy szentesi játékossal sem találkoztunk az uszodában. Sőt, 20 perccel a meccs után, már indult a buszuk is. Bizonyára nagyon hosszú útjuk lesz a csongrádiaknak Szentesre.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.