2015 október 19.

Másodikként végzett összetettben Olasz Anna

A 22 éves szegedi versenyzőnek nem úgy sikerült a világkupa utolsó két állomása, ahogy azt szerette volna, ennek ellenére összetettben sikerült megőriznie második helyét.

olaszanna

Súlyos gyomorrontása miatt nem sikerült túl jól a FINA 10 kilométeres nyíltvízi úszó Világkupa-sorozat két utolsó versenye Olasz Annának. A magyar versenyző még a kínai állomáson, Chun’anban fogyasztott valamit, amit nem kellett volna, így hasmenéssel bajlódva lett 9. az utolsóelőtti szakaszon, majd ebből még nem teljesen felépülve állt rajthoz az idényzárón, Hongkongban.

Anna tavaly ez utóbbi viadalt megnyerte, most a 10. helyen zárt, igaz, csak helyezésre volt messze az elsőtől, hiszen a hihetetlenül izgalmas „tömegbefutóban” végül csupán 5 másodperccel maradt le a Keri-Anne Payne mögött. A brit egyébként egyetlen tizeddel érintette meg előbb a panelt Ana-Marcela Cunhánál. Bár a brazil klasszis – aki a sorozat balatonfüredi állomásán is győzött, illetve a kínai eseményt is ő nyerte – pontszámban jobban teljesített Annánál, világbajnoki ezüstérmesünk végül mégis másodikként zárt, miután Cunha öt alkalommal állt csak rajthoz, az összetettben pedig azokat veszik számításba, akik legalább hat alkalommal indultak. A férfiaknál egyébként német siker született: Christian Reichert megnyerte a hongkongi viadalt és az összetettet is, tudatta a Magyar Úszó Szövetség.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek