2014 november 06.

Marnitz Gergő: “Az egyik mumusunk ellen sikerült győznünk”

Hat forduló után öt győzelemmel, 15 ponttal a Ferencváros a harmadik a bajnokságban, azonos pontszámmal az OSC-vel. Marnitz Gergőt kérdeztük a zöld-fehérek idei évéről.

Az egyik legszebb győzelem pillanatai, a Szeged elleni győzelem (Fotó: Vizipolo.hu/Szöllösi Bence)

Az egyik legszebb siker pillanatai, a Szeged elleni győzelem (Fotó: Vizipolo.hu/Szöllösi Bence)

A junior világbajnok Marnitz Gergő hosszabb kitérőt követően lett októberben a Ferencváros játékosa. Marnitz a fővárosban született, de a legutóbbi szezonban a Debrecent erősítette. Nyáron Máltán légióskodott, onnét tért meg korábbi egyesületéhez. A Fradi szerdán a KSI ellen győzött 9-5-re, és tapad az éllovas Szolnokra: hat forduló után öt győzelemmel a harmadik. AZ FTC játékosa a KSI elleni sikerről és a zöld-fehérek remek bajnoki kezdéséről is nyilatkozott a vizipolo.hu-nak.

– Sokáig nem látszott biztosnak a tabella második felében álló KSI legyőzése.

– Valóban nem volt egyszerű – helyeselt Marnitz Gergő. – Ha a tavalyi évet nézzük, akkor azt is mondhatnánk, hogy a KSI a Ferencváros mumusa. Az elmúlt szezonban a csapat két döntetlen mellett egyszer kikapott, és csak egyszer nyert ellenük. Szóval nagyon készültünk rájuk a héten, és volt egy kisebb drukk is bennünk, de második félidőben már látszott, hogy melyik a jobb csapat, az már a realitást mutatta.

– Hat meccs, öt győzelem eddig a mérleg. Meddig juthat a Fradi az idén?

– Igen, de ez még csak a bajnokság eleje, a végén kellene odaérni, most azt mondom,  az első négy-öt hely valamelyikére. Ehhez biztos, hogy össze kell kapnunk magunkat. Szerencsére jól kezdtük a bajnokságot, talán az OSC elleni vereség miatt van egy kis hiányérzetünk. Azon a találkozón szerettünk volna egy szép eredményt elérni, ami akár győzelem is lehetett volna, de legfeljebb egy szoros vereségben gondolkodtunk előzetesen. Az biztos, hogy van hova fejlődni, még mindig nagyon sok a hiba, de jó úton járunk.

– Új csapatban kell ebben a szezonban bizonyítanod. Hogyan látod a játékodat?

– Nehéz beilleszkedni, főleg úgy, hogy rám Debrecenben nagyobb feladat hárult, míg itt a Ferencvárosban jobban megoszlanak a szerepek, több jó lövő van, így az én szerepköröm is kicsit más. Az biztos, hogy sokat kell dolgoznunk, hogy kész csapat legyünk.

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek