2019 július 15.

Märcz Tamás: teljesítettük azt, amit kellett

A kapitány értékelte a nyitómeccset.

A férfi válogatott 24-4-re győzte le Új-Zélandot a vb nyitányán. Märcz Tamás eképp látta a meccset:

“Teljesítettük azt, amit kellett. Kiszámíthatatlan volt, hogy milyen erőt képvisel Új-Zéland, azt viszont tudtuk, hogy mindentől függetlenül annyival szeretnénk nyerni, amennyivel csak lehet, mert az is előfordulhat, hogy számítani fog majd egy esetleges spanyolok elleni döntetlennél, hogy ki mennyivel győzi le a csoportharmadikat. Egyébként is mindig az a célunk, hogy minél többet lőjünk és minél kevesebbet kapjunk”

– nyilatkozta szövetségi kapitányunk.

A szakember hozzátette, annak ellenére, hogy nagy volt a különbség, fizikálisan odatette magát a csapat.
A kapitány a spanyolokat illetően elmondta, tisztában vannak az erősségeikkel, véleménye szerint jelenleg az egyik legmodernebb vízilabdát játszó csapat az övék.

“Legutóbb a világligában döntetlenre végeztünk (ötméteresekkel a magyarok nyertek), de szerintem akkor nem voltak még a topon. Két hasonló erőkből álló csapat csap majd össze holnapután, nüanszokon fog múlni, hogy azt a mérkőzést ki húzza be. Persze azt szeretném, hogy mi legyünk azok”

– tette hozzá.

A három gólt szerző Vámos Márton megjegyezte, arra törekedtek, hogy négy negyeden keresztül diktálják az iramot. A Ferencvárossal Bajnokok Ligája-győztes balkezes játékos a vb-helyszínnel kapcsolatban elmondta, a szállás, az étkezés, a létesítmény is teljesen megfelelő, minden adott egy jó világbajnoki szerepléshez.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek