2018 február 16.

Märcz Tamás: szokatlan dolgot kértem

A kapitány elégedett volt a grúzok elleni játékkal, de azt is elárulta, hogy mi okozta az utolsó negyedbeli kaotikus játékot. 

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

(MTI Fotó: Bugány János)

Mint ismeretes, férfi válogatottunk 16-5-re győzött Grúzia ellen a kecskeméti Európa Kupa nyitányán.

Märcz Tamás a grúzok elleni találkozóról így nyilatkozott: “A mérkőzés hamar eldőlt, ennek örülök. Annak már nem, hogy miután ugyan szokatlan dolgot kértem a harmadik negyed végén, olyan taktikai elemet, amit nem gyakoroltunk, picit kaotikus helyzetet teremtett, és sok gólt kaptunk a negyedik negyedben. Ezen még dolgozni fogunk. Azt gondolom, hogy az első három negyed rendben volt, odafigyeltünk, hajtottunk, jó megoldásokat láttam, türelmesek voltunk a játékban. Az alapjátékunk működött, az alternatív játékon viszont dolgozni kell, látszik, ezt még egy nálunk gyengébb csapat ellen sem könnyű meghúzni, nincsenek a játékosok hozzászokva. De alakul, amit szeretnék látni. Kevés fórunk volt, amiben tudtuk volna gyakorolni, amit az edzéseken csináltunk – de lesz még erre lehetőségünk a következő napokban – fejezte be az mvlsz.hu-nak.

EMLÉKEZTETŐ:

Magyarország-Grúzia 16-5 (6-0, 4-1 5-1, 1-3)
Magyarország: Nagy V. – Zalánki 2, Mezei 2, Jansik D., Erdélyi 2, Salamon 1, Bátori. Csere: Angyal 1, Manhercz K. 4, Jansik Sz. 3, Kovács Gergő 1, Bedő, Vogel (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Grúzia: Tsrepulia – Imnaishvili, Meskhi 1, Kavtaradze, Jelaca 1, Bitadze 1, Rurua 1. Csere: Shubladze, Baghaturia 1, Gegelashvili, Magrakvelidze, Chikvinidze, Razmadze (kapus). Szövetségi kapitány: Revaz ChomakidzeHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek