2019 november 12.

Märcz Tamás: Szívós Pista bácsi halála árnyékolja be a találkozót

A szövetségi kapitány elmondta, a legenda előtt adózva játszik ma a válogatott az oroszok elleni világliga meccsen a Komjádiban.

Bátori Bence tüszős mandulagyulladás kapott, így kénytelen volt lemondani a válogatottbeli szereplést az oroszok ellen. A hír azt is jelenti, hogy megvan a 13-as keddi csapat.

Märcz Tamás így nyilatkozott az MVLSZ.hu-nak:

Szívós Pista bácsi halála árnyékolja be a találkozót, érthetően mindannyiunkat megviselt ez a szomorú hír. Nagy bajnokot, olyan embert, legendát veszített el a vízilabdacsalád, aki ott volt minden nap az uszodában, akit méltán a sportág legnagyobbjai között említenek. Néhány napja hosszan beszélgettem vele a Hajós-uszodában, engem is sokként ért a halálhíre. Nem kérdés, a válogatott érte is küzd majd kedden. Amennyire rossz érzéssel tölt el bennünket ez a hír, annyi erőt is ad a játékosoknak, hogy az ő tisztelete, emléke előtt adózva játszhatják le ezt a mérkőzést

– fejezte be a kapitány.

A férfiválogatott oroszok elleni kerete:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

Férfi Világliga, európai selejtező
A-csoport: Görögország, Olaszország, Georgia
B-csoport: Magyarország, Oroszország, Franciaország
C-csoport: Hollandia, Szerbia, Horvátország
D-csoport: Montenegró, Ukrajna, Spanyolország

A B-csoport programja
1. forduló, 2019. november 12., kedd:
18:30 Magyarország-Oroszország, Komjádi-uszoda (M4 Sport, élő)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.