2017 november 06.

Märcz Tamás: súlyos következményei lesznek ennek, én félek tőle

Szövetségi kapitányunk a 2020-as tokiói olimpia előtt a csapat-létszám csökkentésére, és ennek veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 

marcztamas2017vizesvb01

Fotó: MTI / archív

Mint ismeretes, a tokiói olimpián a tizenhárom helyett, tizenegy tagú válogatottak vehetnek részt. Ami nagy fejtörtést okozhat a keret kialakításakor.

A Digi Sport Reggeli Startban így vélekedett a kapitány.:„Súlyos következményei lesznek, én félek egy kicsit ettől. Volt már arra példa egyébként, hogy egy-egy kiállítás vagy sérülés miatt valamelyik válogatott tizenegy játékossal maradt egy tornán, ami nehéz feladat, főleg ilyen sorozatterhelés mellett, amikor hat-hét meccset is le kell játszani tizennégy nap alatt. Pluszterhelés a játékosoknak, főleg amikor tizenegy játékosból indulunk ki, és azon kell sakkozni, hogy belefér-e a keretbe két kapus, vagy csak egy. Ez külön érdekessége lehet a jövő vízilabdájának” – fogalmazott Märcz Tamás.
A megoldásról pedig eképp vélekedett: „A centereknek törekedniük kell arra, hogy jól védekezzenek mezőnyben is, minél kevesebb kiállítást kapjanak. A másik fontos dolog, hogy a mezőnyjátékosok meg tudjanak oldani bizonyos helyzetekben centerfeladatokat. Nagyon jó lenne, ha ezt a hátvédek tudnák megoldani, akik amúgy is nagyobb testű játékosok, hogy esetleg az ellenfél centerét be tudják vinni, és ezzel valamennyire mentesítsék a saját centereinket, hiszen nem lehet tizenegy játékosnak azt a fel-le úszást bírni folyamatosan. Jelenleg talán kevesebb az univerzális pólósunk, mint a riválisoknak, de errefelé kell mennünk a jövőben.” – fejezte be a kapitány.

A teljes beszélgetés:Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek