2014 szeptember 22.

Märcz Tamás: Megpróbálunk nagyot álmodni

Tavaly a hetedik helyen végzett a BVSC az OB I-ben. Märcz Tamás, a csapat vezetőedzője elmondta, nemcsak megismételni, de előrelépni is nehéz lesz az idén.
2013-2014 BVSC felnott
A felkészülésről Märcz Tamás, így vélekedett: Játszottunk három olasz csapat részvételével Nápolyban egy tornát. Nagyon örülök, hogy el tudtunk menni külföldre és kiszakadtunk egy kicsit a hathates itthoni felkészülésből. A Posillipo, az Acquachiara és a Canottieri Napoli, dinamikus, jó együttesek, akik a tavalyi évben az olasz bajnokság első felében végeztek. Kicsit más stílusban játszanak, mint a magyar csapatok, pörgősebbek, gyorsabbak és gyorsabban is gondolkodnak.  Ha összehasonlítom az előző évi BVSC ebben, a szeptember végi időszakban, úgy gondolom kicsit előrébb tartunk. Azokkal a játékosokkal, akikkel egy éve dolgozom, könnyebben megértjük egymást. Az új három játékos is viszonylag gyorsan beilleszkedett. Azt nehéz megmondani mennyivel lettünk erősebbek, talán lövőerőben. Az biztos, hogy sokkal nehezebb lesz az idei bajnokság. Tavaly hetedik helyen végeztünk, ezt megismételni sem lesz könnyű. Különösképpen előrelépni, hogyha a hatos rájátszásra gondolunk, de megpróbálunk nagyot álmodni. – fejezte be sydney olimpiai bajnoka.

Elég sok van még hátra októberig, a Magyar Kupa rajtjáig. Addig, mint mondta Märcz megpróbálnak minél több felkészülési, barátságos meccset játszani, hogy aztán majd a bajnokságra már a legjobb állapotban érkezzen az együttes.

 

A BVSC Magyar Kupa csoportbeosztása: (október 4.)

C csoport: (rendező: Miskolc)

Racionet Honvéd, BVSC-Zugló, KSI, Pannergy MVLC

Az Ob I., 1. fordulójában: (október 7.,)

Széchenyi Bank FTC – BVSC-WábererHozzászólás jelenleg nem lehetséges.