2019 június 21.

Märcz Tamás: Láttam azt, amit szerettem volna

Összességében elégedett volt Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az ausztrálokkal szemben elveszített negyeddöntőt követően a Belgrádban zajló világliga szuperdöntőjében.

MTI Fotó: Illyés Tibor

“Nagyon jól kezdtünk, motivált és jól összerakott volt ma a csapat, a védelem pedig egészen extrém teljesítményt nyújtott. Miután 5-1-re vezettünk, az ausztrálok kicsit jobban beleálltak a meccsbe, mi viszont nem használtunk ki néhány olyan helyzetet, amivel tarthattunk volna egy biztos különbséget” – értékelt a szakember, aki hozzátette, az, hogy az ausztrálok ennyivel több kiállítást kaptak, nem volt benne a találkozóban.

“A 18-11-es kiállítási arány szerintem egyáltalán nem indokolt, hiszen mindkét csapat hasonló stílusban játszott, nem éreztem, hogy ennyivel agresszívebbek lettünk volna. Persze azért várható volt, amikor nagyon vezettünk, hogy az ausztrálok megkapják majd a két játékvezető segítségét annak érdekében, hogy felzárkózzanak, ők pedig köszönték szépen, éltek vele, mi pedig nem tudtunk már ennyi fórt kivédekezni.”

Märcz Tamás hozzáfűzte, ezzel együtt is elégedett: “Nagyon jó mérkőzés volt, jól játszott a csapat, s habár az olimpiai kvalifikáció nagyon fontos, láttam azt, amit szerettem volna, azaz, hogy ezek a játékosok képesek éles helyzetben is helyt állni” – mondta a kapitány, aki bő kerettel vágott neki a felkészülésnek, és az olyan “nagyágyúkat”, mint például Varga Dénes, Hárai Balázs vagy Vámos Márton, otthon hagyta.

A magyar válogatott az 5-8. helyért folytatja szereplését a tornán, szombat délelőtt 10 órától szinte bizonyosan a kanadaiakkal találkozik, akiktől a keddi nyitónapon nagy meglepetésre 10-9-re kikapott.

“Várom a mérkőzést, mivel a keddi találkozó után nagyon rossz érzéseim voltak, nem is aludtam és csak a spanyolok elleni győzelmet követően kezdett nálam enyhülni a dolog. Szeretném látni még egyszer, hogy tudunk Kanada ellen játszani, a játékosok pedig megmutathatják, hogy egy többgólos győzelemre is képesek.”

A magyar válogatott legközelebb júliusban, a kvangdzsui világbajnokságon szerezhet olimpiai kvótát, ott további két indulási jogot osztanak ki. Belgrádból a tornagyőztes jut ki a 2020-as tokiói játékokra.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.