2017 július 22.

Märcz Tamás: fizetek egy sört az ausztráloknak

A franciák legyőzése, és az olasz-ausztrál meccs után értékelt szövetségi kapitányunk, de már előre is tekintett.

Budapest, 2017. július 17. Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabdatorna B csoportjában játszott Magyarország - Ausztrália mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 17-én. A magyar válogatott 13-3-ra gyõzött. MTI Fotó: Czagány Balázs

(MTI Fotó: Czagány Balázs)

Märcz Tamás a meccsek után, így értékelt:

Nagyon fontos, hogy egy francia meccset komolyan vegyünk és ráhangolódjunk Magas volt a koncetráció már az elejétől és érezték azt, hogy egymásért is kell küzdeni, nem bízhatjuk a véletlenre. Egy jó erőkből álló Franciaországot győztünk le. Fülgyulladások hátráltatták a centereinket, de ez egy kezelhető dolog, három nap múlva mindenki bevethető lesz.

Minden mérkőzésen annyira hajtunk, amennyire tudunk. Köszönet a közönségnek, hogy kintmaradt az ausztrál-olasz meccsen. A csoportgyőzelem és a könyebb ág nem azt jelenti, hogy itt könnyed játszadozás következik majd. Úgy gondoltam, hogy nem fog leállni az olasz csapat az ausztrálok ellen, és hogy sikerülni fog nekik a nagyobb arányú győzelem. Az eleje alapján jól álltak, de az ausztrálokat nagyon becsülöm azért, amit műveltek. Úgy láttam, hogy magukért játszottak, nem csak a közönségért. Egy szállodában lakunk, egy sört fizetek nekik, megérdemlik. Mint sportolókat is nagyon tisztelem őket, nem adták fel, mentek az utolsó pillanatig, ez az ausztrál mentalitás. Jó állapotban van a csapat, nem estem volna kétségbe, ha nyolcaddöntőre kényszerülünk. Nagyon nehéz lesz a negyeddöntő így is. Jöjjenek az oroszok vagy a spanyolok.

EMLÉKEZTETŐ:

Vizes vb, B-csoport: (3. forduló)

Franciaország-Magyarország 7–13 (1–6, 3–2, 1–3, 2–2)
Franciaország: Fontani – Saudadier, Kovacevic, Piot, Simon, Crousillat, Marzouki 4. Csere: Dino, Izdinsky 1, Laversanne, Peisson, Camarasa 2, Garsau (kapus). Szövetségi kapitány: Hrestak Hrvoje

Magyarország: Nagy V. – Török, Vámos 4, Hosnyánszky 1, Erdélyi 1, Varga Dénes 3, Mezei. Csere: Manhercz 1, Zalánki 2, Decker Á., Gór-Nagy 1, Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz TamásHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek