2020 január 23.

Märcz Tamás: borzasztóan kemény mérkőzés lesz az elődöntő

A kapitány az oroszok legyőzése után már előre tekint.

Az oroszok 14-10-es legyőzése után, így értékelte a kapitány az Eb negyeddöntőt.:

“Az oroszok jól játszottak, éhesek voltak a sikerre. Sok mindent megbeszéltünk a találkozó előtt, ők mégis elég sok olyan dolgot megvalósítottak, amiket szerettünk volna elkerülni: helyenként hiányoztak a blokkok, nem értünk oda. Ugyanakkor nem vagyok elégedetlen, a pihenőnapunk után éreztem, hogy nem ez lesz a legjobb mérkőzésünk, de van még a csapatban tartalék, ráadásul a cseréket is úgy oldottuk meg, hogy a kulcsjátékosokat lehetőleg ne égessük négy negyeden át a vízben. Persze ez az elődöntőben már másképp lesz” – értékelt Märcz Tamás, aki hozzátette, nem lepte meg igazán az, hogy az elődöntőben Montenegróval kell találkozniuk. “Nagyon acélos a montenegrói csapat, Ivovic mellé felnőttek a fiatalok, rutint szereztek. Abszolút megérdemelten jutottak túl az extrémen jó vízilabdázókkal felálló olaszokon” – jegyezte meg a kapitány, aki “borzasztóan kemény mérkőzésre számít”.

A csapatkapitány Varga Dénes arról beszélt, hogy az oroszok kicsit langyosan játszottak, ők pedig ezáltal nem kényszerültek abba, hogy magasabb fokozatba kapcsoljanak, ugyanakkor a következő találkozón ez már nem fér bele. Az olimpiai bajnok klasszis kiemelte, a tavalyi Európa Kupában legyőzték Montenegrót, azóta pedig csak jobb lett a csapat, és bízik a sikerben, döntőbe várja a válogatottat.

Vámos Márton mind a saját, mind a csapat játékával elégedetlen volt, mert – mint mondta – a védekezés nem úgy működött, ahogy szerették volna.

EMLÉKEZTETŐ: 

Magyarország – Oroszország 14-10 (3-2, 3-3, 4-3, 4-2)
Vezette: Koryznia (lengyel), Schwartz (izraeli)

Magyarország: Nagy V. – Zalánki 2, Vámos 2, Pohl, Erdélyi 1, Varga D. 3, Mezei. Csere: Angyal 2, Manhercz 3, Hosnyánszky, Jansik Sz., Hárai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Oroszország: Statsenko – Ashaev 1, Merkulov 3, Nagaev 1, Bychkov, Lisunov, Shepelev. Csere: Suchkov, Vasilev, Dereviankin 1, Kharkov 1, Kiselev 3. Szövetségi kapitány: Sergey Evtsigneev

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek