2014 december 28.

Märcz Tamás: A végletekig fogunk küzdeni

A BVSC edzője értékelte az idei évet. Marcz Tamás átfogó beszámolót tartott az elmólt pár hónapról, és kitórt természetesen a jövőre is.

2014-2015 Vasas - BVSC01

A BVSC a hetedik helyen tanyázik a pontvadászatban. A csapatnak hullámzó az idei teljesítménye, hiszen a Vasast idegenben vertem még az UVSE-től otthon kapott ki.

Märcz Tamás, a bvscvizilabda.hu-nak: Érdekes és tanulságos öt hónap telt el a 2014/15- ös szezonból. Augusztusban jelentősen átalakult csapatunk, meghatározó játékosok távoztak és minőségi játékosok érkeztek helyettük, hogy hasonló szinten maradhassunk az előző idényhez képest. A játékosok cserélődése viszont azt eredményezte, hogy messziről kellett kezdeni a munkát az idei szezonban. Pásztor Mátyás, Török Béla és Kovács Péter érkezésével magasra tűztük ki céljainkat, de egy sokkal nehezebb bajnokságban kell bizonyítanunk, hiszen a konkurens csapatok jelentősen erősítettek az idei évre.

Úgy érzem, hogy a felkészülés elejétől szépen formálódott csapatunk, ahogy ment előre az idő. Hasznos tornán vettünk részt Nápolyban, majd a nyolc közé jutottunk a Magyar Kupában a miskolci csoport megnyerésével, ami mindenképp sikernek értékelhető, hiszen jó ideje nem tudta a BVSC megugrani ezt az akadályt. A Kupában később a komoly játékosállománnyal rendelkező OSC- vel szemben maradtunk alul, de azt gondolom, nem volt szégyenkezni valónk, hogy nem jutottunk tovább. A bajnokságban két nehéz ellenfél ellen elvesztett meccs után zsinórban háromszor nyertünk, majd hiba csúszott a gépezetbe és valamiért lejtőre került a csapat.  A Pécs és az UVSE ellen két hozható meccset vesztettünk el hazai pályán, ami kellemetlen légkört okozott. Szerencsére, mielőtt Szegedre mentünk volna, két hetünk volt arra, hogy rendezzük a sorokat és ez elegendőnek tűnt, mert sokak számára meglepetés győzelmet arattunk.
Magunk mögött tudhatunk egy tanulságos időszakot, amiből le kell vonnunk a konzekvenciákat. Elsősorban azt, hogy nem engedhetjük meg, hogy egy pillanatra is lankadjon a figyelmünk, hiszen a mezőny borzasztóan kiegyenlített. Csak a buta ember nem tanul a saját hibájából, ezért biztos vagyok benne, hogy mindenki kettőzött energiákat fog mozgósítani a jövőben és a következő évben is, és egy végletekig küzdő, nagyon harcos BVSC- t fog mindenki látni bennünk.

A BVSC január 10-én a Honvéd ellen száll vízbe hazai pályán.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek