2014 október 21.

Märcz Tamás a női válogatott új másodedzője

A női válogatottunk szövetségi kapitánya, a BVSC férfi együttesének trénerét kérte fel a másodedzői feladatra. A stáb is részben megújult…

marcz Tamas bvsc

Mint ismeretes, Merész András változásra szánta el magát. A női válogatottunk szövetségi kapitány megvált Kelemen Attilától és Klink Zoltántól, utóbbi erőnléti edző volt. Mára pedig az is kiderült, kik helyettesítik őket a riói olimpiáig.

A kapitány Märcz Tamást, a BVSC férfi csapatának jelenleg edzőjét kérte fel, hogy legyen a stáb tagja és másodedzője a válogatottnak. Sydney olimpiai bajnoka mellé Ágó Renáta, új erőnléti edző is érkezett a csapat mellé.

Merész András, így értékelt: Az utóbbi időben figyeltem a fiatalabb, mármint nálam fiatalabb, edzőkollégák tevékenységét, és örömmel láttam, hogy sok értékes szakember dolgozik a magyar vízilabdában. Közülük hozzám a Tamás által fémjelzett szemlélet és munka igen közel áll, s azzal, hogy őt kértem fel, szeretnék én magam is új impulzusokat kapni” – mondta az mvlsz.hu-nak.

Märcz Tamás pedig eképp látja a helyzetet: Nem számítottam rá, mert úgy láttam, hogy egy felkészült szakmai stáb dolgozott a válogatott mellett, amely eredményes is volt. Persze, nagyon örültem Bandi megkeresésének, az első telefonja után nagyjából sejtettem, hogy miért keres.

A stáb tagjai: Märcz Tamás (másodedző), Áts Bertalan (kapusedző), Ágó Renáta (erőnléti edző), Pavlik Gábor, Horváth Ákos (orvos) a team-ben maradt Tóth László és Németh Zsolt.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.